Sledujte nás

Ostatné športy

Stávkovanie: hazard alebo zábava?

Pravdepodobnosť, že vás počas búrky trafí blesk, je menšia ako tá, že zo 49-ich čísel Superlota uhádnete 6, a to môžete počas nej spokojne i behať po poli.

Peniaze stávkovanie
Foto: Christian Dubovan/Unsplach

Keď stretne muž vo dverách pôvabnú ženu, pudovo zafibriluje, kardiálne zmäkne, a ala ponížený služobníček ich fragrantnej atrakcii na opätkoch akiste minimálne podrží. Ak na tú istú femmu ale naďabí ako na vodičku iného auta, v mihu sekúnd je z nej často sprostá krava, prípadne ešte kvalitnejší druh domácej, na prehnanú inteligenciu zväčša netrpiacej zveri. Psychológia je ozaj zaujímavá pani, a tá vám zároveň i potvrdí, že podobenstvo s onou slečnou vo dverách a za volantom môžete napríklad nájsť aj pri stávkovaní. Kým vyhrávate, je to zábava, akonáhle pustíte „kvalitné lóve“, je to hazard…

Počas nedávneho, a ozaj nemálo pútavého online rozhovoru s generálnym riaditeľom istej poprednej skupiny zábavného priemyslu „tu od susedov“, ma zaujala otázka priamo naňho, či považuje číselné lotérie a kurzové stávky za hazard, čiže niečo nemorálneho a neetického, a či je ochotný zároveň aj priznať, že spoločnosti ako tá „jeho“ nerobia vlastne nič iné, než okrádajú ľudí, a bohatnú na ich nevedomosti. Nuž, jeho odpoveď bude mnohým asi jasná, študentom psychológie, či etiky týmto zároveň ponúkam celkom slušnú tému na premakanú, a naveky nadčasovú diplomovku, mňa by ale nateraz zaujímala odpoveď tá vaša. Prenechám na ňu miesto v komentároch? 🙂

Osobne nepatrím k pravidelným „punterom“, keď už ale niečo tipnem, väčšinou pri významnejšej udalosti, na málo, a za /dosť/ veľa. Filozofií, ako „na to“, je kopec – skúsený tvrdí nevsádzaj na nič POD 1.6, špekulant hľadaj remízové „klondajky“, heretik daj to na underdoga, romantik zas že nestávkuj srdcom, veriť, a to teda zaručene, môžete ale dozaista jednému – pokiaľ to neskúsite, mám teraz na mysli hlavne online betting, nikdy nepochopíte pravidlo  tejto „zábavy“ číslo jedna – It matters more, when there is your money on it.  Od neho sa odvíja úplne všetko. Ste v pohľadnom pluse, všetko „jede a maže“, mädlíte si dlane i šťastné prstíky na nich, neraz sa dokonca prichytiac i pri myšlienke, že vaše konto už bude iba rásť sťa cesto na babkin makovník. Tupé pravidlo greenhorna, poznáte. V onom zlomku okamihu ste totiž v nepohľadnom mínuse, znova pudovo zafibrilujete – teraz už bohužiaľ bez chromozómov XX, „pýtate si ukradnuté“ naspäť a… hráte. Nepoznám v okolí naozaj nikoho, kto by na stávkovaní pravidelne bohatol, naopak, osudy tých, ktorí kľačali pred kamennou Nike na kolenách by poľahky naplnili nejeden ďalší blog, napriek tomu ale budem súhlasiť s „generálom“ onej spoločnosti, tvrdiacim, že kurzové stávkovanie nie je pascou na klientov, ani žiadnou sofistikovanou formou okrádania. Šance sú vyrovnané, každý si je vedomý svojho rizika. Keď Man City porazí Queens Park Rangers, stávková spoločnosť spokojne vyplatí na výhrach o 6 miliónov korún viac, ako bol celkový vklad jej klientov, pričom to isté sa napríklad mohlo stať i počas nedávnych ME 2012 vo futbale v prípade, že Nemecko porazí Taliansko v riadnej hracej dobe. Zisk je vždy odmenou za riziko, a mieru rizika si volíte vždy sami. Aj tí, čo robíte freeride, alebo si práve zapaľujete ďalšiu marlborku.

Nuž, chcete poznať nejakú, dovolím si znova zasúhlasiť, že priam jedinečnú, racionálnu investíciu, ktorá vám na krízou hlodanom svetovom trhu dneška až s 84-percentnou pravdepodobnosťou prinesie 20-percentné zhodnotenie vášho vkladu za jeden večer, navyše v pohode deravom pyžamku, a pri vychladenom pivku doma na rozheganom gauči? Na Nou Camp príde čochvíľa Valencia, kurz na výhru blaugranas vylezie na 1.2, a vám stačí jedno kliknutie myškou naň. Nechceš, nemusíš, vkladaj do fondov WIOF, ČEZ, alebo Amslico, všetko je ale o rozumnom adrenalíne, a pokiaľ ho viete správne dávkovať, a pochopili ste, že stávkovanie by malo zásadne patriť iba a len k ozdobám vášho života, môžete aj bez prepnutia na najnovší Mind Ripper zažiť chcené napätie, zábavu, radosť, i jej primerané sklamanie, nemusiac hneď vyhadzovať 3-mesačnú plazmu zo 6.poschodia. Veľkosť hráča je aj v múdrosti, čo vraví nehraj, prozreteľnosti, čo šepne prestaň, je o vôli, sebakontrole, ovládaní stresu. O hre. Ako vlastne každá zábava.

Pravdepodobnosť, že vás počas búrky trafí blesk, je menšia ako tá, že zo 49-ich čísel Superlota uhádnete 6, a to môžete počas nej spokojne i behať po poli. Nevravte, že to neskúsite, a to teraz myslím pre istotu radšej tie čísla…A ak ešte navyše patríte k tým, čo sa za onou dámou vo dverách aj otočia, ešte pri písaní úvodníka som na Vás vsadil 23 €.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Ostatné športy