Sledujte nás

Analýzy

PREMIER LEAGUE 2013/2014 … 10.kolo

sturridgeNemecký fyzik Helmholtz kedysi dávno povedal, že počasie sa raz bude dať vypočítať, a verte-neverte, nemýlil sa. Ako prvý sa o to pokúsil v roku 1922 anglický fyzik Richardson, počítanie predpovede počasia na 1 deň s ceruzkou a papierom v ruke mu trvalo síce 3 mesiace, no vyšlo úplne presne. Frajer. I keď treba priznať, že v Anglicku prší za každého počasia. Vitajte na ostrovoch Vilka Dobyvateľa, priatelia…

NEWCASTLE – CHELSEA

Pardewove Straky /11.miesto tabuľky/ po prachbiede v 1.polčase ligového duelu proti Sunderlandu v minulom kole na Stadium of Light neudržali remízu 1:1, opustiac nakoniec slávne derby bez bodov i peria /2:1/. Borcom z „nového kaštieľa“ akoby chýbala ľahkosť, chtíč i futbalové „newtony“, a ani dnes to na St. James´ Parku proti chlípnej Chelsea nevyzerá na veľkú jesennú žatvu pruhovaných.

The Blues pripomínajú svojou negatívnou krásou novembrové chryzantémy – čím menej svetla, tým viac kvetu, ak k tomu navyše pripočítate i dobrého gazdu, nemôžu sa nepáčiť, neočariť, či nevoňať. Torres v minulom kole proti Man City svojim výkonom doslova šokoval svet, keby som mu nevidel do tváre, vsadím stovku že hrá na playback.
Západolondýnčania dnes takmer s určitosťou neprehrajú, ak zopakujú výkon proti Arsenalu v Capital One Cupe /viď ARSENAL – LIVERPOOL ďalej/, stopercentne zlámu Strakám šije. Pri kurze 1.67.

A vy, smelšou solventnosťou blahoslavení, nezabudnite na Torresov revitalizovaný šmak…
Skúšam 1:3, Torres, Hazard, Eto´o

FULHAM – MAN UNITED

Fulham /14.miesto/ si naposledy proti šťuke ligy zo Southamptonu ani len nepurkol do molitanu, a cestoval domov k Temži s pre mnohých až nečakane prázdnou /2:0/. Myslím, že Cottagers sú prototypom tímu druhého sledu Premier League, v súčasnej forme určite. I keď doma na Craven Cottage je doma.

United /8.miesto/ konečne ako-tak kopol do vrtule, v Ligovom pohári zmlátil Norwich /4:0/, v minulom kole Premier League na Old Trafford zmŕtvychvstal proti Stoke /3:2/, a i dnes ide k Big Benovi naisto zlapať všetky 3 body. Moyesovci stihli v novej sezóne sklamať viackrát ako Fergie v celej kariére, hádam bolo dosť. United pokorí Chalupárov pri kurze 1.6.

Skúsim 1:2 …Berbatov, resp. RVP, Rooney

ARSENAL – LIVERPOOL

Big Boats Bang! Arsenal po pokuse o prekomplikovanú krásu dostáva v utorkovom dueli Capital One Cupu proti Chelsea elementárnu lekciu z pragmatiky, „donášanie“ lopty až do brány môže skúšať proti Hull City a Sunderlandu, nie proti nekompromisnej Mourinhovej ekipe. Po prehre na Emirates 0:2 sú tak Gunners z Ligového pohára von, a ako vedúci tím karavány top flight /22 bodov/ budú musieť v zápolení proti Mersey Lads nájsť v prípade zadrhnutého štvortaktu ich krasohry aj jednoduchší variant, ako ich urobiť tými druhými najlepšími na ihrisku.

V minulom kole zbúrali gerrardovci /3.miesto tabuľky Premier League/ doma na Anfield Road chlapcov z West Bromwich Albion na pradrobné šutre, kto videl krvilačný buj sarínovej dvojky SaS /Suarez-Sturridge, spolu doteraz 16 gólov, 10-6/ sa laicky čudoval, odborne žasol, i neveriacky divil zároveň /4:1/. Dnes sa sever Londýna nevie dočkať. O nič menej ako my. A Inga :).

Nevsádzam, len tipnem, bo deľbou bodov nikdy nič nepokazíte. Aspoň pred úvodným hvizdom isto nie…

Skúsime 2:2…Giroud, Ozil, resp. Suarez, Sturridge

 

A Tomi, že pozdravujem Muka, partiu, Suareza, i tú 300 eurovú vstupenku v londýnskom paláci futbalového superluxusu, ktorú si je radno pre mnohých že „once-in a life time“ užiť. Za každého počasia. A ak sa bude dať, zamávajte:)! …

Long Live Football, amigos !

Reklamy
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
1 komentár

1 komentár

  1. stew

    2. novembra 2013 at 16:13

    uz ked buchla Mourinho Band, mame oboch strelcov United:)

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Analýzy