Sledujte nás

Analýzy

Slovensko na OH v Sochi 2014 – mini analýza part deux

Bez názvu 2S blížiacou sa olympiádou rastie počet odborníkov na hokej a tak sa skúsim pridať aj ja, hoci medzi odborníkov nepatrím. Po poslednej analýze Tomáš Jurčo strelil hat-trick a začalo sa o ňom písať, čo príjemne pohladilo moje ego /hh/, ale i tak v predbežnej kandidatúre na olympiádu ešte borec nie je (skôr ako náhradník). Dnes sa pozrieme na ďalších piatich hráčov.

Andrej Sekera 2010 vs. 2014

Minulý týždeň sa na nhl.com objavil rating top 60-ich obrancov v NHL. Zdeno Chára bol samozrejme hodnotený vysoko (11. miesto), no čo príjemne potešilo bolo hodnotenie Andreja Sekeru (43. miesto). Ako aj on sám priznal, výmena do Caroliny bola pre neho prospešná. Zlepšenie od roku 2010 je nepopierateľné; minulý týždeň dal dva nádherné góly proti Detroitu, ktoré vám odporúčam si pozrieť, lebo osobne, keď som videl jeho schopnosti v útoku tak som sa veruže veľmo usmieval a tešil. V 25 zápasoch nazbieral 13 bodov (5+8) a na konte má 3 mínusky, no keď som pozeral jeho zápasy, tak Sekera je nasadzovaný vždy na najlepšiu lajnu súpera, čo ho dobre pripravuje na Sochi. Momentálne zranený, ale mal by byť skoro na ľade.
https://www.youtube.com/watch?v=EW1F8PHo8sA och a tie komenty komentátorov „oh man“

Tomáš Tatár 2010 vs. 2014

Tomáš Tatár sa tiež pred pár dňami predviedol krásnou akciou, ktorú niektoré webové stránky pomenovali „a la ruská legenda“ pekne nafúknuté, pobavilo. Ak má Tomáš Tatár svoj deň, tak je pri každom góle do súperovej brány (zápas s Washingtonom), a keď nemá, tak je pri každom góle do vlastnej brány (zápas s Carolinou). Páči sa mi jeho dravosť, rýchlosť a práca s hokejkou. Pred štyrmi rokmi bol Tomáš mladou nádejou Slovenského hokeja, no postupne tak ako v Detroite, tak aj v repre si získal stabilné miesto. Vidím v ňom veľký potenciál hlavne kvôli jeho bojovnosti, lebo na to, čím prechádza v Detroite, treba naozaj silnú vôľu. Dúfam, že ste videli jeho gól „a la ruská legenda“, ale prosím, skúste si pozrieť túto nahrávku, úprimne, spadol som na zadok vtedy. https://www.youtube.com/watch?v=9OSP-X-1STo

Pavol Demitra – nenahraditeľný?

Myslím si, že Paľo bol obrovskou hviezdou, no jeho kvalitu som nedoceňoval, až kým som si neprečítal rozhovor s Otom Haščákom, ktorý vysvetľuje, že Handzuš aj Kopecký sú skôr defenzívne typy centrov, a že nemáme nikoho, kto by bol tým „tvorivým“. Vtedy mi doplo, že to bol Pavol Demitra, ktorý tak ako Žigo Pálffy mal obrovský talent na absolútne správne načasovanú prihrávku. Demitra s Hossom boli najproduktívnejší hráči Slovenska vo Vancouvri a mám obavy, že jeho pozíciu nemá momentálne kto nahradiť… Čo asi nepekne pocítime.

Peter Budaj 2010 vs. 2014

Rozhovor s Petrom Budajom na tábore, kde som bol (Veľký Slávkov 2008)

Rozhovor s Petrom Budajom na tábore, kde som bol (Veľký Slávkov 2008)

Napriek tomu, že Peter Budaj v tejto sezóne podáva skvelé výkony brankárskej dvojky, nemôže ma nemrzieť, že prepásol svoju šancu v Colorade, kde bol istý čas brankárskou jednotkou. Pred štyrmi rokmi to tam nebola žiadna sláva, keď odchytal za celú sezónu iba 13 zápasov. Momentálne má po šiestich zápasoch úspešnosť 93.9%, čo je príjemné číslo a myslím, že bude spoľahlivou dvojkou na OH.                               

Jozef Stümpel 2010 vs. Kto ho nahradí?

Na posledných majstrovstách sveta sme videli, že Jozef Stümpel v takmer štyridsiatich rokoch nestíhal s mladými hráčmi, čo je pochopiteľné, lebo nie každý je ako Jágr, ktorý podľa jeho vlastných slov bude hrať kým bude vládať chodiť. Jozef Stümpel je nahraditeľný, ale… Handzušom alebo Kopeckým, ktorí boli vo Vancouvri taktiež; dokáže ho nahradiť niekto z KHL? Pochybujem. Pred štyrmi rokmi nahral Stümpel v Astane 52 bodov v 54 zápasoch. Ukážte mi Slovanistu (alebo Slováka v KHL), ktorý toto dokáže. Jasné, že úroveň KHL sa zlepšila, ale je očividné, že nikto z KHL sa neťahá na jeho výkonnosť z roku 2010. Mimochodom, Stümpel nahral na OH v siedmich zápasoch 5 bodov (1+4) a nezabúdajme ani na nájazd proti Rusku, ktorý bol prakticky rovnako cenný ako ten Demitrov.
https://www.youtube.com/watch?v=TUv3Q9MO3tI okolo 1:00

 

PS: Chystám sa pozrieť si KHL (Slovan), ale veľmi ocením vaše rady pri hodnotení Slovákov v KHL, lebo v nej nemám veľký prehľad.

Autor: Dano

Reklamy
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Analýzy