Sledujte nás

Analýzy

ATLETICO MADRID – REAL MADRID, 26.kolo La Liga

bubuFui sobre agua edificada, mis muros de fuego son – Na vode som bol postavený, moje hradby vybudované z ohňa sú…

 Od čias, kedy Atletico a Real začali vôbec prvýkrát bojovať o ligové body kedysi koncom dvadsiatych rokov minulého storočia, El Derbi madrileno nikdy nepostrádalo pre akékoľvek jemu podobné súboje o prestíž preň typickú drámu, pnutie i šmrnc. Sotva ale takú, akú bude mať stret gigantov na Vicente Calderona v Madride práve dnes.

Real bol vždy klubom vládnucej triedy, Atletico skôr výberom robotníkov jej /p/oddaných, Real prezentoval politiku konzervatívcov, Atletico zas doménu rebelov a ľavice, no i keď sú tieto časy a ideológie s nimi dávno preč, vyše 3-miliónová španielska kapitola ostala rozdelená na dva futbalové kmene dodnes.

Real Madrid, 63 bodov, 1.miesto tabuľky Primera División, domáce Atletico na tretej pozícii, o 3 body za lídrom. Zápas, ktorý v danom štádiu súťaže poskytne už len malý nárok na minely, ak vôbec nejaký, zápas, ktorý má skrz stret taktík Simeone-Ancelotti poodkryť mystériu budúceho víťaza španielskej ligy elít.

Real je s 21 gólmi v ostatných 6-ich dueloch doslova senzačný /zavolajte chlapcom zo “SchalK.O.”/, Atletico naopak v slabšom spazme. Kurzy na víťaza 3.6 versus 2.1.

Štadión Vicente Calderona chtivo buble pod pokrývkou futbalovej hitparády večera, ktorý čochvíľu načne súboj tradícií a v ňom jedno z najväčších futbalových derby na svete.

Zážitoček, amigos!

 

Reklamy
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Analýzy