Sledujte nás

Analýzy

LIVERPOOL – CHELSEA … PREMIER LEAGUE 2013/2014

Keď idú dvaja na koni, jeden musí sedieť vzadu, riekol svojho času kráľ pera William Shakespeare. Dnes nám vo futbalových dostihoch najlepšej ligy sveta táto ukáže, kto je kto.

Najriskantnejší podnik futbalového fanúšika je kúpiť si v Lige majstrov lístky na súboj tímu vedeného Josem Mourinhom. Portugalec, ktorý patrí k absolútne najväčším v tom, že dokáže byť klubovo úspešný s futbalom bolestného ruženca, olúpanej sietnice a plašenia duchov zároveň, chcel naposledy v Champions League naložiť Atléticu päťku, a hoci akiste šlo len o jeden z ďalších jeho bonmotov, hernú abstrakciu futbalového hybridu Chelsea na Vicente Calderón Stadium dodnes trávi i pregrcáva /aj/ celý Madrid.

Joseho „malý koník, ktorý ešte potrebuje pridájať mliekom“ však na 2.mieste tabuľky Premier League a 5 bodov za Liverpoolom kope celkom slušne, a ak boli zápasy dnešného rangu /stretá sa prvý s druhým/ pre niekoho niekedy vôbec stvorené, tak predovšetkým pre typy ako sú The Special One. Joseho trénerská mágia je nepopierateľná, jej podcenenie, čo aj pri mizérii súčasných útočníkov modrých, letálne. Borci z juhozápadu Londýna, ktorých dnešné prípadné víťazstvo na Anfield Road hodnotia svetoví bookmakeri až netradične vysokým kurzom 5.1, by bolo po sedemdesiatich ligových tu doteraz odohraných dueloch iba desiatym celkovým v histórii, pričom plných 46 The Blues prehrali. Ťažko si pri súčasnej forme i mentálnej sile gerrardovcov, ťahajúcich šnúru 16-ich neprehraných zápasov /14 výhier/, predstaviť ich zakopnutie doma a v čase, keď je vrchol nadosah. Liverpool pri kurze 1.65 nemá čo pokaziť a i remíza bude pri spomínanom náskoku v tabuľke jeho malým víťazstvom.

Proti bývalému klubu dnes v londýnskom drese pravdepodobne nastúpi i Fernando Torres, ktorý proti Reds neskóroval už 337 ligových minút. Nostalgia i sentiment, keď si spomeniem, ako sťaby nedávno trhal v tandeme s Gerrardom každú súperovu obranu v Premier League. Čo myslíte, dokáže čarodej Jose zdolať planú karmu španielskej, nateraz už definitívne že odchádzajúcej hviezdy práve dnes a na rozlúčku?

Buď ako buď, ak existuje futbalový Boh, v konečnom účtovaní položí titul na pomyselný oltár hry hier Stevenovi Gerrardovi.

Dofutbalovania, priatelia.

 

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Analýzy