Sledujte nás

Analýzy

BAYERN MNÍCHOV – REAL MADRID … Liga majstrov

jjjKeď som 1.časť zamyslenia sa nad dvojsúbojom Realu a Bayernu končil slovami „Pripútajme sa, bude to, pánové, jízda“ a naznačoval, že nikdy nemôže neísť o nič, dnes pôjde v mníchovskej Allianz Arena už takmer o všetko…

Totálny maximalizmus futbalu ako takého pokračuje večer druhým polčasom stretnutia svetových gigantov, pričom v tom prvom na Santiago Bernabeu v štatistikách vyhral Bayern, na tráve Real /1:0/. Guardiolova družina Bavorov pripomínala v Madride ozaj Barcelonu so svalmi, dominancia na lopte s chápadlami pomaly posúvajúcej sa dravej chobotnice, čakajúcej kedy niečo spolkne, bola doslova nanič. Bayernu chýbala kolmica, prienik, prekvapenie a s výnimkou záverečných minút jeho futbal pre mnohých nemálo prekvapujúco dosť bolel. Real ostal verný svojej filozofii „protiútok-zabijak“ a hoci poväčšinu zápasu doma iba bránil, bol defenzívne elastický, futbalovo elegantný, herne efektný a gólovo efektívny.

Taktika dnešného boja po výsledku 1:0 v metropole Španielska stojí tak na ak nie najdôležitejšej, tak jednej z najpodstatnejších otázok. Dá Real Madrid napriek jasnej úlohe underdoga /kurz na jeho víťazstvo 4.5/ v Allianz Arene gól? Prebehnite ešte raz zostavu Los Blancos a pokiaľ sa i potom odvážite tvrdiť že určite nie, cvaknite selfie a pošlite do Guinessovej knihy odvahy. Real prýšti jedom ofenzívy, vie premeniť 78% svojich šancí a kto videl čo stváral v sobotu večer v La Lige proti Osasune po zranení vrátivší sa Ronaldo, cítil sa ako Tomáš Didymus v Jánovom evanjeliu 20:24. Asombroso. Portentoso. Estupendo!

Guardiolovci zvalili doma v Bundeslige v sobotu Brémy 5:2, keď prehrávali 0:1 aj polčasových 1:2, viem si predstaviť, čo sa dialo v šatni červených cez prestávku, keď po nej ostalo z Brém iba „m“ ako masaker. Dnes hrajú Bavori All In, v prípade spomínaného streleného gólu Galácticos potrebujú streliť tri. Favorit duelu pri kurze 1.7.

Nuž znova, Guardiola či Ancelotti, inferno či tsunami? Radujte sa, tešte, plesajte a hrajte, určite ale zas dobre pripútajte, priatelia. Bo že to „bude zas, pánové, jízda“ !

 

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Analýzy