Sledujte nás

Analýzy

PREMIER LEAGUE 2013/2014 … 37.kolo /sobota/

_66035760_dimiHrnčiarstvo, uhlie a oceľ – tri hlavné atribúty 250-tisícového Stoke-on-Trent v Staffordshire. Vitajte na Britannia Stadium, priatelia.

STOKE – FULHAM

Od Stoke som v predpovediach minulého blogu očakával v súboji proti Tottenhamu minimálne bod, najtvrdší obranca Premier League /po Škrtelovi, samozrejme/ a spomínaný bager obrany Potters Ryan Shawcross však potvrdil napísané a po semafore žltá-červená-sprchy Hrnčiari o muža v poli menej už neudržali na Britannia Stadium pre nich len nedávno tak typických 0:0. Prehra o gól však pruhovaným nerváca, Stoke si naďalej, bezpečne a neohrozene hovejú na 10.mieste tabuľky najvyššej anglickej futbalovej divízie. Inak ale manažérovi Markovi Hughsovi všetka česť, jeho ekipa už istý čas ozaj nepatrí k tým, o ktorých som kedysi písal ako o futbalových protézach pragmatizmu, čo v špate vlastného bytia hľadajú recept na prežitie medzi najsilnejšími. Well done, Mark.

Fulham v ostatnom kole neudržal doma na Craven Cottage proti Hullu sľubných 2:0, remizoval 2:2 a spadol medzi troch vypadávajúcich. Zázračník Magath v kresle Cottagers vie, že koniec je rovnako ďaleko ako spása. A možno aj rovnako blízko.

 

yuyuyEVERTON – MAN CITY

Everton sa bez Kevina Mirallasa v poslednom kole anglickej futbalovej šľachty podobal hypoglykemikovi bez kocky cukru, sklamal skoro ako good-Bye-rn FC 04 v Lige majstrov /kua, to bolelo!/ a prehra v Southamptone /2:0/ nechala londýnsky Arsenal odskočiť v ich vzájomnom súboji o 4.miesto Premier League na 4 body. Doma v Goodison Parku sú však martinezovci napriek zdanlivo dochádzajúcemu dychu a až neskutočnému kurzu na ich výhru /5/ všetkým, len nie tými na predčasný odpal. 

Pre občanov z Manchestru zápas, ktorý ich v prípade zisku troch bodov posunie po Gerrardovej prešmyčke na Anfield Road na čelo rebríčka Premier League. Je ťažké byť najlepším, no niekto to robiť musí. Aguero Again?

Na tento zápas vsádzajte len pri živom sne kombinovanom zjavením svojho patróna. Odbornícka väčšina vraví City pri 1.7.

 

_64373332_64373331WEST HAM – TOTTENHAM

Do 35-tisícového Upton Parku, ktorého stavba na Zelenej ulici na východe Londýna stála okrem iného niečo okolo 16 milónov libier, sa teším ako Matelko na kolotoč. 150 eur za 90 minút najškaredšieho futbalu v lige vyzerá na málo muziky za veľa peňazí, kto sa však aspoň raz v živote topil vo večnej mystérii Albionu, pretkanej unikátnou riavou potomkov Keltov, Jútov a Sasov, vie, že všetky ďalšie vety sú zbytočnosťou z chvosta tabuľky priorít. Lebo keď myseľ prežíva radosť, ťažkosti pošle nabok.

Dofutbalovania, priatelia!

 

Reklamy
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Analýzy