Sledujte nás

Hokej

LA Kings vs NY Rangers … finále Stanley Cup

yyyPočuli ste už o broadwayskom klobúku? V Chicagu je to zápasnícky opasok, v  Anahaime dokonca požiarnická prilba. Predmet, ktorý od zápasu k zápasu putuje k hráčovi, ktorý najviac potiahol tím.

Rangers

Asi tušíte, že onen broadwayský klobúk sa nachádza momentálne práve v NY Rangers. Počas playoff ho mali najčastejšie na hlave Martin St. Louis a Henrik Lundqvist, čo ani nie je veľmi prekvapujúce, pretože práve títo dvaja borci kuli oceľ keď bolo najviac treba.

St. Louis sa ukazuje ako kľúčový hráč a napriek tomu, že Richards a najmä Nash sa veľmi neukazujú, celé mužstvo ťahá za jeden povraz. Aj vďaka pre nich šťastnému zraneniu gólmana Montrealu Canadiens Careyho Pricea sú Rangers vo finále, kde po 20-ich rokoch môžu opäť vybojovať titul.
Okrem dostatočného priestoru na oddych v prospech New Yorku hrá predovšetkým psychika. Hrať s vedomím, že máte za sebou Henrika Lundqvista dáva obrovskú slobodu, tím je nažhavený aj skrz svoju víťaznú pieseň (Sweet Home Alabama), navyše si nálepkami postupne skladá Stanley cup. Lepšie raz vidieť ako stokrát počuť, tu je video po víťazstve v šiestom zápase s Pittsburgom, kde tento tím išiel skutočne na 100% —

Kings

LA má niekoľko hráčov v absolútne úžasnej forme. Nie je to náhoda, že v TOP 5 v kanadskom bodovaní sú hneď štyria. Kopitar, Carter, GÁBORÍK a Williams. Tento tím ponúka obrovskú silu osobností, neustrážiteľných z jedného dôvodu – je ich príliš veľa.
No nemyslite si, že tento tím je iba o individualitách. Práve naopak, takí Brown, Muzzin či Toffoli dokázali v rozhodujúcich momentoch posunúť tím až do finále.
Vedeli ste, že Marián Gáborík má šancu vytvoriť rekord LA v počte strelených gólov v playoff a prekonať samotného Gretzkeko (15 gólov) ? Bojuje o zmluvu jak sa patrí. Akoby nie, keď mu v lete vyprší kontrakt. Bude to stačiť?

Otázka mimo playoff – Aký plat tipujete Majovi Gáboríkovi v ďalšej sezóne? (Momentálne má 7,5 milióna na rok).

Reklamy
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Hokej