Sledujte nás

Analýzy

Mr. „ONE GAAL“

van gaalAmsterdam, štyria bratia, štyri sestry, milujúci rodičia a on. Ako dieťa rozmaznávaný, na druhej strane však vysoko disciplinovaný, chlapec zrodený pre víťazstvá. Aloysius Paulus Maria Van Gaal. Jednoducho Louis.

Od nepamäti mal doma u Gaalovcov každý vždy jasné, čo je jeho úlohou. Jeden prestieral stôl, pomáhal s varením, ďalší upratoval, či umýval riad. Louis mal na starosti nakupovanie a škrabanie kopy zemiakov pre celú rodinu. Otec Gaal bol manažérom firmy, inšpirujúci, prístupný novým ideám, riešeniam i nápadom, vždy pripravený ísť do rozhodnutí, kde iní zvykli cúvnuť. Mladý Louis, ktorého chlapčenským idolom nebol ani tak Johan Cruyff, ako skôr superstrelec Henk Groot priznáva, že disciplínu „zdedil“ po otcovi a táto preňho ostala základom všetkého, jeho trénerskej etiky predovšetkým.

Keď má Louis šesť rokov, Van Gaal senior utrpí infakrt myokardu a o päť rokov neskôr zomiera. Matka sa stáva centrálnou postavou rodiny, postavou, ktorá zostáva dodnes dominantou v živote jedného z najslávnejších Holanďanov. Nechýba ani pri významnej udalosti, keď je jej synovi udelený holandský ekvivalent rytierstva, rád Orange-Nassau. Van Gaal otvorene vraví, že práve ona je človekom, ktorý mu vštepil do srdca základné hodnoty života – úctu, disciplínu a zodpovednosť.

Louis nebol nikdy chlapcom na prehnaný vtip, niektorí vyčítajú dlháňovi s prezývkou Iron Tulip tendenciu prehliadať vlastné nedostatky, iní zas málo trpezlivosti. Je tu ale nová výzva a tou je úspech borcov z Old Trafford, hojaci po zbedačenej minulej sezóne Premier League srdcia všetkých verných vyznavačov Červeného Diabla z Divadla Snov.

Bude taktická genialita a neľútostná disciplína, dva najväčšie tromfy holandského „Železného Tulipána“ v kresle Manchestru United, žať na ostrovoch úspech?

Nuž, tešíme sa na výkop a „Good luck, Mr.One Gaal!“

 

zzz

 

 

Reklamy
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Analýzy