Sledujte nás

Športové legendy

Mauricio POCHETTINO

Pred osemnástimi mesiacmi ho sotva niekto poznal, od mája 2014 koučuje jeden z najväčších klubov v Európe. Tréner, ktorého päť dní v týždni jeho vlastný tím nenávidí a v deň zápasu miluje. Mauricio Pochettino.

42-ročný Argentínčan je typickým príkladom novodobého buldoga workoholika, schopného prísť na ihrisko o siedmej ráno a odísť o siedmej večer. S tímom Southamptonu, ktorý ešte donedávna koučoval, dokázal štvrtinu minulej sezóny Premier League stráviť na 3.mieste tabuľky, dokázal si získať sprvu nie najprajnejších fanúšikov a nakoniec i podmaniť celé 250-tisícové mesto anglického juhu na Hampshire. Hej, Liverpool dobre vedel, v ktorých vodách loviť, keď doslova vykradol v Southamptone kompletný výklad klenôt, schytajúc za to na ostrovoch do novej sezóny Premier League prezývku Liverhampton.

Pochettino je napoleonický stratég, rodený motivátor, večný inovátor. V predsezónnej príprave velí často trojfázovým tréningom /10:00-12:00, 14:00-16:00, 18:00-20:00/, počas sezóny zas permanentnému zameraniu sa na fyzickú zdatnosť. Pondelky sú voľné, utorky a stredy dvoj, niekedy trojfázový tréning, štvrtok ľahké výklusy, piatky taktická príprava na najbližšieho súpera. GPS na snímanie pohybu každého hráča počas tréningu nie je tabu, iPad na zobrazenie a sledovanie všetkých uhlov natočenej hry bežnou záležitosťou. V Southamptone vedel tento bývalý obranca v závere tréningu nasypať horúce uhlie na pľac a nechal ním hráčov prejsť naboso, neváhajúc byť hneď prvým, kto im to ukáže. Dani Osvaldo hral pod Pochettinom v Espanyole i v Southamptone :„ Prinúti vás drieť ako zviera. Niekedy ho máte chuť zabiť, no funguje to“…

Pochettino je futbalová mágia, dravosť, energia. Veľká osobnosť a skvelý chlapík zároveň. Jeho futbal je hladom po lopte, poľovačkou na ofenzívu, investíciou do mladosti. V tíme Svätcov hral v predošlej sezóne 19-ročný Ward-Prowse takmer pravidelne, v Premier League debutoval obranca Calum Chambers /19/, útočník Sam Gallagher/18/, i stredopoliar Harrison Reed /19/.

Od mája 2014 už ale nový kouč Tottenhamu Hotspur čelí v svojej relatívne krátkej trénerskej kariére zatiaľ najväčšej profesionálnej výzve v živote. Kohúty zo severu Londýna už dlho neukázali na tráve viac ako málo, ciele visia vysoko, fanúšikovia patria k najnáročnejším v súťaži a nevyspytateľný predseda klubu Daniel Levy vyhodil z White Hart Lane za 13 rokov svojho pôsobenia tam osem trénerov. Že vitaj v tlame levovej, Mauricio.

Premier League kopeme už od soboty, priatelia. Tottenham cestuje na neďaleký West Ham. A my musíme byť všetci predsa pri tom!:)

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Športové legendy