Sledujte nás

Analýzy

SLOVAN BRATISLAVA – BATE BORISOV, Liga Majstrov, kvalifikácia

Zdroj: webnoviny.sk

Nová sezóna, nové boje v Lige Majstrov. Pre bratislavský Slovan je to historická šanca sa iba druhýkrát prebojovať do skupinovej fázy turnaja, ktorú hral naposledy v sezóne 1992/93.

V druhom predkole si Slovan poradil s Welšským súperom The New Saints FC po výsledkoch 2:0 a 1:0. V treťom zase narazili Slovanisti na Moldavský Sheriff Tiraspol, cez ktorý sa po veľmi napínavom vývoji zápasov a výsledkoch 2:1 a 0:0 Slovanu podarilo postúpiť.

Na druhej strane BATE pôsobil v základnej časti Ligy Majstrov už dvakrát a nie je tomu tak dávno. Bolo to v sezónach 2008/2009 a 2011/2012, no bieloruský tím skončil v skupine vždy na štvrtom, poslednom, mieste. V druhom predkole vyradil Borisov albánskeho majstra KS Skënderbeu Korçë po dvoch remízach – 0:0 doma a 1:1 vonku. V treťom sa BATE stretol s maďarským Debrecínom, ktorému u našich susedov podľahol 1:0 a v domácom prostredí rozhodol tento dvojzápas gólom v 94. minúte a zvíťazil 3:1.

No dosť už štatistík. Slovan v tohtoročnej sezóne ešte neprehral a František Straka tak zatiaľ zažíva veľmi vydarený angažmán. Českému trénerovi už bude k dispozícii aj stredopoliar Richard Lásik, ktorý si už odpykal trest za vylúčenie v súboji s Tiraspolom. „V našich končinách je účasť v Lige Majstrov takmer rarita a ja môžem za celú kabínu sľúbiť, že do toho dáme maximum,“ sľubuje brankár Slovanu, Dušan Perniš.

Nám už neostáva nič iné než veriť, že aj slovenský futbal to na klubovej úrovni raz niekde dotiahne. Ktovie, možno práve túto sezónu. Ibažebyne:)

Miesto: Pasienky – Bratislava

Čas: 20.8. 2014 – 20:45                            

Slovan - Brosport.sk

                                                                                        David Řemínek

Upravil: BROsport.sk

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Analýzy