Sledujte nás

F1

Rosberg v Spa skúšal Hamiltonove nervy

Daniel Ricciardo je jediným jazdcom štartového poľa, ktorý v tejto sezóne dokáže využiť chyby Mercedesu. Tej sa dopustili obaja jeho jazdci v Belgicku, keď v druhom kole v zákrute Les Combes došlo medzi nimi k ľahkému kontaktu, pri ktorom si Lewis Hamilton rozpáral o predné krídlo Nica Rosberga svoju ľavú zadnú pneumatiku.

Pri jazde do boxov na troch kolesách si však poškodil svoj monopost a štyri kolá pred koncom musel zo šestnásteho miesta odstúpiť. Rosberg dostal nové predné krídlo počas výmeny pneumatík. Diváci ktorí sa tešili na napínavý súboj dvoch kohútov Mercedesu o víťazstvo a zároveň líderstvo v šampionáte tak ostali sklamaní už na začiatku pretekov. Zato novinári budú ich incident rozoberať ešte dlho. Psychologická vojna medzi jazdcami Mercedesu sa tak dostáva na ďalšiu úroveň.
Rosbergovi sa nepodaril štart a prepadol sa až na tretie miesto, ale po neúspešnom Vettelovom útoku na prvé miesto v prvom kole sa zaradil na druhú pozíciu. Nemec sa po prvej výmene pneumatík zdržal za Vettelom a v cieli mu nakoniec na víťazného Austrálčana chýbali tri sekundy. Len piati jazdci zvolili v pretekoch tri zastávky v boxoch – medzi nimi obaja jazdci Mercedesu.
Štvrté pódium v sezóne získal po nenápadnom výkone Valtteri Bottas na Williamse, ktorý štyri kolá pred koncom zdolal výborne jazdiaceho Fína Kimiho Räikkönena. Ten potvrdil, že Spa mu sedí a konečne sa mu v tejto sezóne podarilo zdolať svojho tímového kolegu Fernanda Alonsa.

wree
V závere pretekov dvíhal divákov zo sedadiel súboj o piate miesto medzi Kevinom Magnussenom, Fernandom Alonsom, Jensonom Buttonom a Sebastianom Vettelom. Španiel a Angličan si na Magnussenovi vylámali zuby. So všetkými si nakoniec poradil nemecký majster sveta, ktorý využil neúspešný pokus Alonsa dostať sa pred Magnussena, počas ktorého ho mladý Dán vytlačil mimo trate. Pritom k podobnú kolíziu ako medzi jazdcami Mercedesu sme v nájazde do predposledného kola mohli vidieť aj v podaní Fernanda Alonsa a Sebastiana Vettela. Napriek incidentu obaja prišli až do cieľa. Po pretekoch dostal Magnussen dvadsaťsekundovú penalizáciu za vytlačenie Alonsa z trate a klesol až na dvanáste miesto.
Nico Rosberg môže byť napriek druhému miestu spokojný, jeho náskok vzrástol na 29 bodov a s istotou bude po európskej časti, ktorú ukončí Veľká cena Talianska o dva týždne, lídrom priebežného poradia.

 

Pre BROsport napísal : Branislav J.Texo

Reklamy
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v F1