Sledujte nás

Hokej

Prečo sa spamätali až teraz?

Prečo nehrali takýto hokej už od začiatku? Prečo to trvalo tak dlho? Kde bolo to nadšenie doteraz? Že o kom že je tu reč? No predsa o hokejistoch košického HC.

V dlhoočakávanej a novoobnovenej Champions Hockey League doposiaľ košickí nepredvádzali svoj najlepší výkon. Alebo áno, a svetový hokej je niekde inde ako ten slovenský? Tomu neverím.

Tri prehry, trikrát o gól. Dnes už nešlo domácim o nič, no aj tak sa v Steel Arene vytvorila elektrizujúca atmosféra a zrodil sa aj prekvapivý výsledok 4:3 nad Bielymi Tigrami z Liberca. Chlapci hrali so srdcom, možno pomohol opätovný prechod na čierne prilby. Každopádne, stále je veľa čo vytknúť.

Hráči pravdepodobne dostali v predzápasovej šatni poriadne ,,kapky-kvapky“ a zistili, že v nasledujúcich zápasoch nebudú hrať len o výsledok, ale hlavne o svoje zmluvy. Potvrdzuje to odchod troch košičanov – Zagrapana, Kloučeka a Pašeka, ktorý aj dnes povzbudzoval svojich ex-spoluhráčov, no už len z tribúny.

Útok konečne ukázal, že vie za zápas vsietiť aj viac ako dva góly, Peťo Bartoš vytrel zrak parádnym vymetením pavučinky všetkým neprajníkom, ktorí ho už odpisovali a ukázal sa aj dvojgólový Lapšanský. Obrana je však stále ako na práškoch, a nie je sa čo diviť. Jej hlavným pilierom je už pomaly ale isto fyzicky odchádzajúci ,,dedko“ Štrbák, ktorý v dnešnom zápase skazil skoro všetko. Od zakázaných uvoľnení, mizerných striel až po nepochopiteľné vylúčenie na konci zápasu, ktoré HC poslalo do hry 3 na 6. Stále je však kapitánom, chápem, skúsenosti a asi má aj dobré príhovory v kabíne. Martinovi samozrejme neberiem úspechy a zásluhy z jeho kariéry a reprezentácie, no myslím, že je čas zvážiť čo ďalej.

HC Košice sa predstavia ešte na ľade fínskeho Oulu a následne na svojom poslednom domácom zápase proti Kolínu. Postúpiť už nemôžu, no hokej, aký predviedli dnes, je pre mňa viac než dobrou pozvánkou na slovenskú extraligu.

Reklamy
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Hokej