Sledujte nás

Ostatné športy

IBA TAK…

Uvedomili ste si niekedy počas sledovania športového prenosu, kto vás okrem futbalistov, hokejistov, hádzanárov, trénerov a občas i rozhodcov na pľaci upúta najviac? V 5 proti 5-im by vám dal Bičan 5 sekúnd, ak ste odpovedali že televízni komentátori, práve ste strelili topku.

Spomínate si na Karola Poláka, Víta Holubca, Stěpána Škorpila, registrujete Tomáša Radotínskeho, Marcela Merčiaka, Slava Jurka, Pavla Čapka, Jaromíra Bosáka, Roberta Zárubu? Športový televízny komentátor je absolútne svojbytnou disciplínou, podliehajúcou kritike presne tak ako keď posudzujete film, maľbu, báseň alebo ženské nohy. Že váš zážitok zo sledovaného stretnutia ovplyvňuje hlas komentátora minimálne ako soľ v hrachovej je isté akože ste už minimálne raz v živote týpka prepli aby vás nevytočil do poslednej medze. Slovná zásoba, vyznanie sa vo veci, schopnosť odhadnúť kedy mlčať, kedy správne čosi riecť, zdatnosť použiť duchaplnú vetu a nie futílnu floskulu, s prehľadom spoznať politika, či bývalého tenistu sediaceho na tribúne keď naň nečakane švenkne kamera? Farba, výška hlasu? Citeľná a čitateľná predpojatosť? Je iné, keď niečo povie Ivan Niňaj a iné keď skrz svoju diagonálnu vertikálu Lacko Borbély? Fascinuje vás, či skôr prizabíja elektronická “tuška” Igora Tótha?

Skúste iba tak niekedy pri kávičke krátko opísať /tu okomentovať?/ AKO podľa vás vyzerá špičkový televízny komentátor a koho pokladáte na Slovensku za najlepšieho/ najhoršieho. A skúste si niekedy sadnúť pred telku a komentovať zápas vášho obľúbeného tímu. Iba tak. Pre seba. O povedzte, koľko by ste si od takej RTVS zapýtali, keby ste v tom boli profík…:)

Dočítania, amigos.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Ostatné športy