Sledujte nás

Hokej

NHL po 82 zápasoch

Začiatok NHL ubehol ako voda a väčšina mužstiev má za sebou prvú pätinu 82 zápasovej nádielky základnej časti.

Tabuľku vedie zraneniami skúšaný Anaheim, ktorému v posledných dvoch zápasoch chýbali azda tí najkľúčovejší hráči Ryan Getzlaf a Corey Perry /obaja doteraz 15 bodov +, Perry je doterajší top-strelec ročníka/ a aby nebolo v tíme Ducks málo, tak aj obaja brankári si nutne chvíľu oddýchnu. Najväčším prekvapením doterajšieho priebehu sú Nashville a Calgary. U týchto dvoch tímov sme za posledné roky videli akurát bitku o lepšie postavenie do draftu, avšak výmena trénerov a výrazné letné posily sa vyplatili.

V tomto vydaní by som sa chcel zaoberať nováčikmi tohto roka. Ako z rozprávky mal vstup do sezóny Tanner Pearson (LAK, 30-ty v drafte 2012), keď sa dokonca dostal na čelo bodovania polomŕtveho L.A  a zároveň aj celej ligy. Táto jedna z milióna kanadských nádejí hrá po boku skúseného centra Jeffa Cartera a Tylera Toffoliho. Spolu tvoria tzv.„sedemdesiatkovú lajnu“ a na konte mali jeden čas cez 50% gólov tímu.

 Za úspechom Calgary určite stojí aj Johny Gaudreu (104-tý v drafte 2011). Do NHL nahliadol už na pár duelov aj minulého roku, no za nováčika sa považuje aj tento rok. V doterajších 15-tich zápasoch si pripísal 3 góly a 9 asistencií. Spomeniem, že doteraz ešte nesedel na trestnej lavici, čo je u horlivých mladíkov niekedy dôvod ich uloženia na farmu.

Prvý v bodovaní „rookies“ je Filip Forsberg (NSH, 11-ty v drafte 2012). Tento 20-ročný Švéd bol draftovaný do hlavného mesta, kde by možno dopĺňal ako center doteraz nie príliš viditeľnú superhviezdu Alexandra Ovečkina, no nestalo sa. Osud ho zaviedol do štátu hudby Tennessee, kde doteraz nazbieral 15 bodov. Možno sa pýtate sami seba, či nebol tu už jeden slávny Forsberg? Áno bol, no s týmto mladíkom nemá okrem mena nič spoločné. Môžeme len hádať, či bude mať takú úspešnú kariéru ako jeho menovec, ktorý sa pred časom objavil na švédskej poštovej známke.

Toto je odo mňa na tento týždeň všetko a nezabudnite fandiť, nastavovať budíky a hlavne užívať rýchlosť a krásu tohto športu v najlepšom prevedení.

Autor: Dalibor Fedák

Reklamy
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Hokej