Sledujte nás

F1

Prišlo Rosbergovo víťazstvo neskoro?

Nico Rosberg konečne predviedol pretekársky víkend, aký sme od neho čakali od skončenia letnej prestávky. V Brazílii bol počas všetkých troch dní rýchlejší, ako tímový kolega.

Lewis Hamilton sa snažil, ako len mohol, ale jeho snaha mala za následok dve chyby, ktoré ho nakoniec stáli ďalšie víťazstvo. Prvá prišla v rozhodujúcom kole kvalifikácie, ktorú nakoniec prehral o tri tisíciny sekundy. Druhú predviedol v 28. kole, keď sa snažil dostať na prvé miesto počas druhých zastávok v boxoch. Svoju snahu prehnal a dostal sa mimo trate. Stratu necelých sedem sekúnd sa mu síce podarilo zlikvidovať, ale na predbehnutie svojho soka v boji o titul už jeho pneumatiky nemali dostatočnú kondíciu.

Nie že by víkend Nica Rosberga bol úplne bezchybný. V kvalifikácii sa jeho monopost v rozhodujúcom kole tiež dostal do šmyku, dokonca v rovnakom mieste, ako ten s číslom 44. V pretekoch sa opäť nevyhol prebrzdeniu, ale v konečnom dôsledku ho jeho chybičky nestáli toľko času a Nemec uhájil tesné víťazstvo. Pred poslednými pretekmi je to určite aj veľká psychická vzpruha. Na prvé miesto  totiž čakal dlhých 113 dní. Do posledných pretekov pôjde ale aj tak s vedomím, že nemá všetko vo svojich rukách. V prípade, že Hamilton skončí na druhom mieste, na titul Rosbergovi nebude stačiť ani prípadné víťazstvo. Navyše Rosberg ešte nikdy v kariére nevyhral dve veľké ceny v rade. Spoliehať sa tak bude musieť na prípadné Angličanove problémy. Na tie technické si bude dávať Mercedes určite pozor, pretože sa bude chcieť vyhnúť obvineniam, že pomohol k titulu jednému, alebo druhému jazdcovi. Ostáva tak už len možnosť jazdeckej chyby. Ako sme ale videli v Brazílii, konkurencia je od Strieborných šípov tak vzdialená, že ani chyby ich jazdcov neohrozili víťazné double.

Zbytok sveta priviedol do cieľa na radosť domácich fanúšikov Felipe Massa. Podarilo sa mu to napriek päťsekundovej penalizácii za prekročenú rýchlosť v boxovej uličke. O väčšiu porciu bodov pripravila Williams chyba v boxoch pri vybavovaní Valtteriho Bottasa. Tomu sa nakoniec ušlo len desiate miesto, ale aj tak si Williams odváža z Brazílie druhú najväčšiu porciu bodov. Pred záverečnými pretekmi tak môžu v Grove kľudnejšie spávať. Pri súčasnej nemohúcnosti Ferrari sa zdá ich náskok na treťom mieste takmer nedostižný.

Okrem jazdeckého titulu sa o dva týždne bude ešte bojovať o štvrté miesto v konečnom poradí. To pri súčasných bodových rozdieloch získa ten z trojice Sebastian Vettel, Valtteri Bottas a Fernando Alonso, ktorý bude v cieli pretekov v Abú Zabí najvyššie v poradí. Tento súboj však bude na pokraji záujmu. Všetky pohľady totiž za súmraku budú upreté len na jazdcov v monopostoch s trojcípou hviezdou…

 

Autor: Braňo Texo

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v F1