Sledujte nás

Hokej

Čo týždeň dal v NHL

Po kratšej pauze som tu opäť aj s najnovšími informáciami z NHL.

V Montreale po 383 zápasoch v základnej časti sa stalo niečo nevídané. Bell Centre nebola vypredaná! Vedenie Habs sa rozhodlo vzdať hold zosnulej legende Jeanovi Believeauovi a jeho miesto počas utorkového zápasu ostalo voľné.

Posledné 2 týždne neokúsili trpkosť prehry dve mužstvá západnej konferencie – Chicago a Anaheim. Ducks za posledných 10 zápasov uhrali vždy výsledok o gól. Po zranení Coreyho Perryho, ktorého slovenské médiá pomaly ukrižovali po hite na Hossu, sa dostal do formy takmer neznámy Kanaďan Matt Beleskey. Perryho v počte gólov dobehol a tak ofenzíva Káčerov môže opäť raz drtiť súperov ako predtým. Ducks takisto riešia problém na poste brankára. Gibson – out, LaBarbera – out, Andersen – 15 zápasov v rade pre brankára s ani nie 50-mi odohratými zápasmi v NHL dalo o sebe vedieť. Strata koncentrácie je viditeľná, a preto sa Bruce Boudreau rozhodol podpísať kontroverzného rusa Ilju Bryzgalova. Ten v ročníku 06/07 vyhral práve s Ducks Stanley Cup, no minulý rok akurát ak vozil deti do školy. Borec dostal dva týždne na chytenie formy.

Ostrovania po novembrovej senzačnej šnúre bez prehry upadli hlbšie ako Slovač v Soči. Dva zápasy s vedením 3:0 sa im úspešne podarilo dohubiť. Priemer obdržaných gólov za posledných sedem dní presiahol magickú päťku a už ani Halák nie je taký Koperfild.

Čelo tabuľky vyzerá rovnako, iba s menšími obmenami. Na posledný Edmonton sa dotiahla Carolina, no čo už. Draft je čoraz bližšie. Zaujímavosťou je taktiež fakt, že o čelo bodovania sa bijú hráči z tímov hlboko pod hranou play off. Voráčkova Philadelphia je na 13-tej a Seguinov Dallas na 12-tej priečke.

           

Objav týždňa: Scott Darling (#33 Chicago Blackhawks) – brankárske senzácie sa nedejú len v Californii ale dostali sa aj do Chicaga. „Mladučký„ 25-ročný Američan zo 6-ich duelov za mlákou dokázal vyhrať 5 a to s úspešnosťou zásahov 94%.

Prekvapenie týždňa: Columbus Blue Jackets – modrokabátnikom sa podarilo vyhrať za sebou 5 zápasov a zraneniami terorizovaný káder tak naplno dal o sebe vedieť, že minuloročné play-off nebola náhoda i keď stále sú v konferencii na 14. mieste. Budú pokračovať v trende naďalej alebo upadnú do zabudnutia tohto ročníka? Bobrovsky nemôže odchytať v takomto tempe (aj 52 striel v zápase) celú sezónu a je len otázkou času, kedy sa im to opäť rozsype.

Power Rankings:

  1. Chicago
  2. Tampa
  3. Nashville
  4. St. Louis
  5. Pittsburgh

Toľko odo mňa. Prikladám azda najkrajšiu presilovku Ducks doposiaľ so zakončením Matta Beleskeyho.

https://www.facebook.com/video.php?v=10152449478272466&set=vb.61652252465&type=2&theater

 

Autor: Dalibor Fedák

Reklamy
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Hokej