Sledujte nás

Dada cvičí

Dada cvičí ramená

Ako ďalší tréning som si pre Vás pripravila tréning ramien. Tréningy ramien milujem aj počas ťažkej prípravy. Tento tréning je jeden z mnohých a keďže je vianočný čas, tak aj váhy sú vianočné. Skúste, možno si ich aj vy zamilujete.

Ako prvý cvik zaradzujem najťažší, komplexný cvik – nadhod. Dôležité je držanie tela a švih. Vystretý chrbát, postoj na šírku ramien, obe nohy pevne na zemi. Zdola sa snažím švihom premiestniť činku na hrudník, z tejto polohy činku ďalej premiestňujem nad hlavu.

 

Druhý cvik je zameraný tiež na predné ramená, ale ide o izolovaný cvik s jednoručkami v sede. Pri tlakoch v sede s jednoručkami sa opieram chrbtom o lavičku a poloha rúk klesá do pravého uhla. Netreba zabúdať ani správne dýchanie. Začíname s nádychom a postupne vydychujeme.

 

Ďalším cvikom je predpažovanie s kotúčom. Tento cvik má viac variácií. Dá sa robiť s veľkou tyčou alebo ako izolovaný s jednoručkami. Začínam s nádychom, kotúč premiestňujem vo vystretých rukách do výšky očí. Počas výdychu sa vraciam späť.

 

Na bočné ramená som zvolila upažovanie s jednoručkami. Všeobecne známy a obľúbený cvik. Ruky rozpažujeme do výšky očí, ruky sú mierne ohnuté v lakti a v hornej fáze vytáčam malíčkovú stranu rúk do hora.

 

Špecifickým cvikom je posledný cvik s expanderom. Tento cvik zvyknem robiť po ťažkom tréningu v čase prípravy. Aj tento cvik sa dá robiť izolovanie ako predpažovanie.

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Dada cvičí