Sledujte nás

Krátke príbehy veľkých

KRÁTKE PRÍBEHY VEĽKÝCH – Billy Miske

Miskemu diagnostikujú nevyliečiteľnú chorobu obličiek, lekár mu dáva 5 rokov života a jasnú radu okamžite ukončiť kariéru.

Krátke príbehy veľkých - Billy Miske

Nosil boxerské rukavice a v rodnom liste si písal Billy Miske (1894-1924). V svojej dobe bol Billy povestnou ringovou mláťačkou s visačkou 48-2-2 /víťazstvá-„remízy“-prehry/, obdivuhodné ale neboli ani tak jeho háky, ako skôr sila ducha, schopného pre najbližších obetovať úplne všetko.

Miskemu diagnostikujú nevyliečiteľnú chorobu obličiek, lekár mu dáva 5 rokov života a jasnú radu okamžite ukončiť kariéru. Billyho rodina je ale absolútne závislá na jeho financiách, a tak tvrdý boxer pokračuje v ringu bez toho, aby čokoľvek i komukoľvek niečo prezradil, ani vlastnej manželke nie. Po knock-oute od obra Jacka Dempseyho ide Miske natvrdo k zemi a jeho kariéra sa zdá byť v koncoch. Jedenásť mesiacov nato si ale 183-centimetrový ťažkobijec z Minnesoty prekvapivo vydobyje právo na posledný veľký duel kariéry.

V tom čase už Billy Miske, prezývaný i The Saint Paul Thunderbolt, ledva dokáže chodiť, jeho tréning pred súbojom je tak ledva ak primeraný všetkým možnostiam. Po vstupe do ringu Miske v životnom zápase posiela svojho mladšieho rivala v 4.kole šokujúco k zemi. Za víťazstvo berie 2 400 dolárov a naspäť kupuje rodine nábytok, ktorý dal pár rokov predtým do zálohy. Deti obdaruje hračkami, manželke zadováži klavír. Týždeň nato Billy Miske zomiera. Má 29 rokov.

Miske je len jeden z možno zabudnutých velikánov, občas si na nich ale spomeňme. Hlavne keď sa pristihneme pri sťažovaní sa, že prší a je pondelok …

Reklamy
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Krátke príbehy veľkých