Sledujte nás

F1

RIP Jules Bianchi

Bol považovaný za jeden z najväčších talentov formuly 1 a všeobecne sa počítalo s tým, že v krátkom čase sa stane jedným zo súťažných jazdcov slávneho tímu z Maranella.

Píše sa 5. október 2014, odštartovala Veľká cena Japonska v Suzuke. Hustý dážď, zapríčinený blížiacim sa tajfúnom, znepríjemňuje jazdu a dostáva jazdcov do nepríjemných situácií. A takáto vskutku dramatická situácia nastáva na zákrute č.7, keď v dôsledku pribúdajúcej vody stráca Adrian Sutil zo Sauberu kontrolu nad svojím autom. Na trať vyráža žeriav, do ktorého o kolo neskôr naráža francúzsky pretekár Jules Bianchi. V tom okamihu tento mladý, vtedy len 24-ročný pretekár, začína svoj najťažší zápas.

Keď ho v bezvedomí previezli do nemocnice v Yokkaichi, CT ukázalo vážne zranenie hlavy. Ostal na jednotke intenzívnej starostlivosti v kritickom, ale stabilizovanom stave.

V novembri ho z Japonska previezli do nemocnice v Nice na juhu Francúzska, kde bol naďalej na JIS-ke. Sám niekoľko mesiacov dýchal, orgány nepotrebovali žiadne podporné prístroje, ale vedomie nenadobúdal. Aj keď lekári nevedeli nič povedať, jeho najbližší stále verili, že sa preberie, že nebojoval tak dlho zbytočne.

Jules, tak ako vždy, aj tentokrát bojoval až do samého konca, ale v noci zo 17. na 18. júla 2015 svoj boj prehral. 25-ročný jazdec zomrel len deň po tom, ako jeho otec v rozhovore pre francúzske rádio povedal, že jeho syn by nechcel žiť, ak by kvôli následkom havárie nemohol ďalej pretekať. Preteky boli jeho životom. Žiaľ, život mu aj vzali.

Bianchi štartoval celkovo v 34 pretekoch formuly 1 v rámci ročníkov 2013 a 2014. Pre tím Manor, vtedy ešte pod názvom Marussia, získal vôbec prvé body do seriálu MS, keď na vlaňajšej VC Monaka obsadil deviate miesto.

Bol považovaný za jeden z najväčších talentov formuly 1 a všeobecne sa počítalo s tým, že v krátkom čase sa stane jedným zo súťažných jazdcov slávneho tímu z Maranella.

Nestane sa. Jeho čas bol až príliš krátky.

Česť jeho pamiatke!

Reklamy
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v F1