Sledujte nás

Príbehy spod piatich kruhov

Medaila pre zosnulú manželku

Keď sa vzpierač Matthias Steiner postavil na OH v Pekingu na stupienok víťazov, v jednej ruke držal zlatú medailu a v druhej fotografiu zosnulej manželky.

„Zlatú medailu venujem Susann,“ povedal so slzami v očiach. „Je stále so mnou. Myslel som na ňu celé hodiny pred súťažou a stále bola pri mne,“ uviedol vzpierač, ktorý bol pri lôžku svojej manželky, keď po autonehode zomierala v nemocnici na následky ťažkých zranení. „Sľúbil som jej, že vyhrám olympiádu,“ vravel Matthias. Zoznámili sa vďaka nej. Videla ho v televízii na súťaži a zistila si jeho e-mailovú adresu. Najskôr si písali, potom sa stretli a zakrátko aj vzali.

Steiner je rodák z Viedne, v Pekingu v roku 2008 však súťažil za Nemecko. Keď v roku 2005 nepustil Rakúsky vzpieračský zväz na ME do Sofie jeho trénera, Matthias sa pohádal s funkcionármi a vyhlásil, že Rakúsko už reprezentovať nebude. Keďže Susann bola Nemka, požiadal o občianstvo aj on. Získal ho až začiatkom roku 2008. Tri sezóny preto nesúťažil, napriek tomu bol na olympiáde v skvelej forme. V nadhode dostal 258-kilovú činku nad hlavu a hoci len o jeden kilogram zvíťazil nad Rusom Čigiševom, predsa to dokázal. Poskakoval, tešil sa, utieral si slzy. Silný kokteil emócií. To, čo Susann sľúbil, dodržal.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Príbehy spod piatich kruhov