Sledujte nás

Hokej

NHL pell mell no.1

Is it October yet? ozývalo sa predchádzajúce tri mesiace snáď z každého kúta hokejovej planéty. Ľad v niektorých arénach ani nestihli rozpustiť a už tu boli predsezónne kempy a prípravné zápasy na zmazanie prípadných otáznikov v radách celkov. Avšak pre všetkých nadšencov to boli najdlhšie týždne roka.

Odborníci vravia, že nadchádzajúca sezóna bude iná ako predošlé. Prečo? Do NHL zavítalo niekoľko nových pravidiel, ktoré by mali zmeniť tvár hry hlavne v nerozhodných súbojoch. Predĺženie formou 3v3 je ozajstnou bombou. Predstavte si, že by nastala situácia v súboji Chicaga (Toews, Kane, Keith) s Pittsburghom (Crosby, Malkin, Letang). Dokonalá exhibícia na klzisku. Takisto na zámorské ihriská prišla možnosť trénera zasiahnuť do práce rozhodcov, a tou je preskúmanie nejasnej situácie okolo gólu. Táto vecička avšak nebude zadarmo, bude to manšaft stáť time-out.

NHL začala už takmer pred dvoma týždňami, čo mi dovoľuje urobiť menšiu analýzu. Ako sa zdá, odborníci sa vážne trafili a prebiehajúcej sezóne sa už podarilo prevrátiť celý hokejový svet na ruby. Anaheim (víťaz západnej konferencie z minulého roka – taktiež moji „miláčikovia“) načal základnú časť so 4-oma prehrami a strelil dokonca len jeden gól. Takisto aj Pens do sezóny nevkročili najšťastnejšie a to boli/sú najvážnejšími kandidátmi na Stanley Cup spolu s Ducks samozrejme. Hah.

Sidovi sa zatiaľ nedarí a v úvodných piatich dueloch si nepripísal ani bod. K tomu mu nedopomohol ani nový spoluhráč Phil Kessel, ktorého prestup bol verejnosťou označený ako Naj. Pre krásu hokeja dúfajme, že sa toto duo naštartuje a ukáže sa v tom najlepšom svetle. Na záver tu mám nejaké tipy na najbližší týždeň:

Pondelok: San Jose – NY Rangers

Sobota: Chicago – Tampa Bay

Na koho si dávať pozor

Connor McDavid (Edmonton)
Jack Eichel (Buffalo)
Max Domi a Anthony Duclair (Phoenix)
Artemi Panarin (Chicago)
Dylan Larkin (Detroit)
Ryan Johansen (Columbus)

Toť odo mňa z NHL vše. A nezabúdajte, že spánok je pre slabých…

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Hokej