Sledujte nás

Futbal

Turnaj vyhasnutých legiend GLS

Tak ako minulý rok, aj tohtoročné „medzišviatkové“ obdobie sa nieslo vo futbalovo-športovo-kolektivizačne utužujúcom duchu. Áno, uhádli ste, konal sa opäť turnaj vyhasnutých legiend GLS. Turnaj, v ktorom si bývalí študenti GLS (ročník 2013) zmerali sily (u poniektorých slabiny) v loptovej hre zvanej futbal. 

Nakoľko sa organizačná jednotka nekoordinovane skoordinovala, dejiskom II. edície turnaja sa chtiac či nechtiac muselo stať The Comenius Stadium (1. ZŠ Komenského – pozn. redakcie).

Technicko-herné parametre boli nasledovné:

– hralo sa 2×7 minút (táto minutáž sa podľa výsledkov a hlavne hernej aktivity drvivej väčšiny zúčastnených bude s pribúdajúcimi ročníkmi zrejme skracovať,
– hralo sa 3 vs. 3 (organizačná jednotka nenesie žiadnu právnu zodpovednosť za zhodu počtu hráčov v tomto turnaji a počte hráčov v predĺženiach NHL),
– zúčastnilo sa ho 5 triednych tímov,
– bul i guľáš, i kus paľenky.

Priebeh turnaja a niečo málo o tímoch:

Oficiálny začiatok turnaja bol stanovený na 13:00 SEZČ, pričom tento čas korešpondoval aj s úvodným výkopom prvého zápasu. Pre technické a logistické zlyhania hráčov a realizačných tímov (napr. hráč 4.E pán Kyjak štartoval Daciu v Hankovciach práve o 13:00), sa prvý výkop uskutočnil až o 13:12:45 SEZČ, čím sa neoficiálne započal tento futbalový sviatok.

Oficiálne otvorenie za účasti RNDr. Antona Almassyho a RNDr. Martina Sendeka sa uskutočnilo medzi 13:45 až 14:00 (autor článku sa ospravedlňuje za nepresnosť časového údaju, ale sám mal čo robiť, aby lapil dych, nie to ešte sledoval čas).

Hralo sa vo vysokom tempe pri nízkej kvalite, česť výnimkám. Ale aby sme nikomu nekrivdili, prinášame vám stručný opis všetkých zúčastnených tímov.

4.A

Historicky prvá účasť 4.A na športovej akcii organizovanej organizačným výborom, za čo im patrí naša poklona.

Tím 4.A využil medzeru v stanovách podujatia, ktoré hovoria, že väčšinový podiel hráčov tímu má byť z triedy, ktorá prislúcha názvu tímu. Keďže sa im podarilo prísť v zostave 2 hráči 4.A + 2 hráči neidentifikovaného pôvodu, bolo im umožnené štartovať na tomto podujatí.

4.B

Domáci tím už klasicky takmer v plnom zložení (7 obyčajných hráčov, jeden trubadúr s ukulele a jeden VODCA, poloboh z Novevši, všadzibul, šickovidzel), tento fakt zapríčinil problémy so striedaním, nakoľko v poli mohli byť simultánne maximálne 3 hráči. Táto obštrukcia však bola časom vyriešená matkou prírodou a namiesto taktiky „Ja nestriedam, ja vládzem,“ sa musel tím 4.B prikloniť k taktike „Vydrž ešte 5 minút a potom pôjdem ja.“

4.C

Obhajca minuloročného víťazstva nenechal nič na náhodu a aj tentokrát prišiel vybavený najnovšími modelmi dresov s logom sponzora.  Je potrebné podotknúť, že 4.C nastúpila v kvalitatívne najvyššej, aj keď minimalistickej zostave v počte troch kusov, nakoľko dlhoročný člen a mentor tímu bol mimo republiky na cestovných avantúrach.

4.D

Srdciarsky tím, ktorého večným prekliatím je sľubotechnová nátura niektorých členov ekipy. Nebolo teda prekvapením, že tím musel riešiť existenčno-realizačné otázky priamo počas turnaja a nebyť výpomoci od externých ľudských zdrojov, turnaj by museli kontumačne opustiť.

4.E

Čo do počtu členov jeden z popredných tímov a čo do kvality, tím z TOP 5. Bojovníci zo 4.E ani tento rok nesklamali a okrem futbalového kumštu so sebou priniesli aj kumštu paleného. Na ihrisku sa prezentovali smelou hrou dopredu, pri využívaní technických pomôcok halového charakteru.

Old Boys GLS

Error 404 – Team not found.
Tu sa mi roní slza a radšej napíšem… snáď o rok.

Výsledkový servis turnaja:

4.A vs. 4.D – 4:0
4.B vs. 4.E – 2:5
4.C vs. 4.D
- 6:1
4.A vs. 4.E
 – 3:9
4.B vs. 4.C
- 2:6
4.D vs. 4.E
- 4:3
4.A vs. 4.C
- 3:6
4.B vs. 4.D
- 8:4
4.C vs. 4.E
- finále! = 2:1
4.A vs. 4.B – zápas o 3. miesto = 7:7 (po penaltovom rozstrele 4:2)

Rubrika R. Baču “Všimli sme si…”

V zápase o 3. mieste sa prvý polčas skončil 6:2 v prospech 4.A, v druhom polčase sme však boli svedkami vyrovnania z ríše snov, ba priam nebojím sa povedať až spiritualistického razenia na 7:7. To si však vybralo svoju daň v penaltovom rozstrele, v ktorom jeden z hráčov 4.B nezvládol psychickú tiaž a trestuhodne zahodil penaltu, čo zapríčinilo, že 4.B odišla domov s bandurkovou medailou.

Tabuľka turnaja:

1. m. – 4.C
2. m. – 4.E
3. m. – 4.A
4. m. – 4.B
5. m. – 4.D

Čo dodať záverom?

Obhajca titulu titul obhájil. My prehravší sme si obhájili aspoň česť, najedli sa guľášu a večer sa zregenerovali na chatovej rekreácii, ktorá patrí už tradične k tomuto turnaju.

Ostáva nám už len veriť, že III. ročník turnaja sa bude niesť v lepšej kvalite (i keď už toto bol brutál, podľa mňa), za plnej účasti všetkých tímov a v neposlednom rade na posvätnej pôde GLS.

Doskakavenia priatelia a nepriatelia športu.

Freestyle v podaní JNBDK - BROsport.sk

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Futbal