Sledujte nás

Futbal

E ako Eibar

Mesto má 28-tisíc obyvateľov, leží 121 metrov nad morom a v čase občianskej vojny v Španielsku bolo úplne zničené. Dnes sa pýši oceliarskym priemyslom a predovšetkým futbalovým tímom, ktorý hrá na štadióne s kapacitou 5 200 ľudí, napriek tomu v najvyššej lige v celej krajine, a pri prepracovanom manažmente funguje pri nulových dlhoch. Peniaze, ktoré zaplatila Barcelona za takého Suareza by tu stačili na viac než 5 rokov, všetci miestni Baskovia by štadión takého Realu Madrid zaplnili asi tak z tretiny.

Klub postavil novú tribúnu, zrekonštruoval celý štadión a to i bez toho, aby musel predávať nejakých hráčov, po zdanení dosiahol pred pár rokmi čistý zisk 3,5 milióna eur. Spomeňte si na dlhy, v ktorých sa topia špičkové kluby sveta, Španielska vrátane a asi hneď na prvom mieste, a potom už len uverte, že i vo futbale niekde existuje poctivá hruda tvrdo pracujúcich nadšencov. Baskický klub pomáhal pri zemetrasení v Nepále, pomáhal miestnym, ktorí prišli o prácu pri hromadnom prepúšťaní, podporil kampaň proti násiliu na ženách, nezaváhal pri utečencoch z krajín zasiahnutých vojnou.

„Armeros“ sú momentálne na 9.priečke tabuľky Primera Division, nevyhrali v lige zápas od Valentína a podvečer o 16:00 ich na drne Santiago Bernabeu v hlavnom meste zeme najskôr zožerú miestni Los Blancos – po hanbe na Wolfsburgu asi teda určite. Že by ale až tak nemuseli, to si zaželá najskôr každý, kto ešte aj vo futbale verí na naozajstné rozprávky…

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Futbal