Sledujte nás

Futbal

Spoza piva – biely balet a Čierny Váh

„To dnes nepôjdeme pozerať Ligu majstrov?“ povedal som si včera, keď som sedel na Petrove so zvesenými nohami pod zeleným škriatkom šťastia, ovplyvnený českou mládežou spomínajúc  len „vole, prde vole, to není možný, vole, jako…“. Že au… a nie len moja erotická peňaženka.

Ale ako by povedal zakladateľ najznámejšej teórie na svete, priekopník fínskych tundier a iných dier Janík Kakauko: „Pišta, kľud, dajak sa zrobi. Furt sa dajak zrobi.“ A vtom sa sčista-jasna a z Jordánska ozve externista, iránsky bádateľ a osmy div sveta Peter Dee, či sa robí nejaká akcia, lebo je na ceste do Brna. A že sa zase dajak zrobilo? Verbujeme partiu na čele s osudovou kockou a večer sa schádzame, v náš typický cibuľový utorok, na pivnej slame a Pilsnerovi, hoci chudobný študent si pýta Kozla a pri fodbale v Plzeňskom dvore. Jedna škoda, že zase raz v nie úplnom počte…

Partia hádže kockou a strieľa výsledky, zatiaľ čo neskôr príchodiaci Batman opäť raz netušil kto, kde, s kým a jak, jak Erika v Smotanke (pozdravujem, Stew). Fodbal potešil najmä mňa, keď už to tam ten CR5,49 vsietil trikrát a pomaly sa doťahuje na Borisa Dollara (možno aj preferenciami). Ale poďme už k zápasu. Wolfsburg prišiel s heslom komančov spred revolúcie – „Betonári všech zemí, spojte se!“ Chceli namiešať ten najkvalitnejší betón na Bernabeu, ale ten vie miešať len madridský prepnutý šašek Diego a jeho ekipa wrestlerov. Domáci bieli zaslúžene idú ďalej, hoci po tragédii z minulej stredy by ani nemuseli, ale včera predviedli, že pod ZZ je to iný Real, ako bol pod bagetárom z Nových Zámkov. Hráči ukázali charakter a vôľu bojovať, ktorú bolo vidieť pri nástupe do oboch polčasov v tuneli, kedy sa všetci navzájom povzbudzovali a navyše 85k ľudí za chrbtom, ktorí vás ženú vpred… no nedalo sa ináč.

Výsledok hovorí za všetko, Cristianov učes a upravené zuby tiež, a tak Real postúpil zaslúžene (bez fanúšikovskej zaslepenosti). Obdivuhodné je, že Ramos odohral konečne zápas bez karty akejkoľvek farby. Na druhej strane je pre mňa sklamaním vypadnutie PSG, najmä preto, že v Paríži bude naďalej stáť Eiffelovka a nie Zlatan.

Ale aby som dokončil príbeh, včera sme symbolicky mávali len jednému človeku, a to nášmu hosťovi Petrovi (škoda, nováčikovská daň) a tak 5 korún pozbieral druhýkrát v rade žobrák Martin, ale jemu to odpustíme, keďže nemá šťastie v láske a jeho Arsenal nebude mať šťastie taktiež. A Almassy, dúfam, že si na oslave spikoval po poľsky a že si si konečne zaplával v temných vodách Čierneho Váhu.

PS: Debila tento týždeň nespravil nikto, a tak podľa pravidiel putuje cena do Oulu nášmu lámačovi ľadov, sŕdc a najlepšiemu spevákovi pod Michalskou bránou v širokej okolici, Janíkovi. Čítame sa zajtra po MMA súboji z madridského Calderona.

Reklamy
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Futbal