Sledujte nás

Hokej

Play-off NHL je tu!

Po desiatich mesiacoch sa obyčajná hokejová mánia zmení opäť raz na šialenstvo. Play-off JE TU! Z tridsiatky odvážnych bolo povolaných šestnásť najlepších, no len jeden na konci pozdvihne nad hlavu trofej lorda Stanleyho. Bitka o svätý grál hokejového sveta sa môže začať. V hre ostáva 8 Slovákov a 19 Čechov.

Najbezpečnejšie sa do vôd vyradzovacích bojov dostali Capitals z hlavného mesta Spojených štátov a podľa viacerých expertov sú práve oni naj adeptami na titul. S náskokom 11-tich bodov vyhrali Prezidentovu trofej. Druhý najlepší útok po Dallase nečakane zas a znova potiahol Alex Ovečkin, ale veľkú rolu odohral aj ďaľší Rus z Chabarovska Evgeny Kuznetsov, ktorý zatienil Švéda Nicklasa Bäckstroma. V prvom kole narazia na Philadelphiu. Postup Pens do Play-off beriem skôr ako zázrak. Giroux a Voráček, v minulej sezóne ako z rozprávky, zaostávali v každom ohľade. Prognózy sú jednoznačne na strane Washingtonu a hovorí sa dokonca len o štyroch dueloch.

Po 3 rokoch kedy ostali Panthers nasucho za porciou 82 zápasov základnej časti sa vracajú silní asi ako nikdy predtým. Ich aréna sa počas sezóny začala vypredávať, čo sa v tomto kraji za posledné roky nestalo. Kombinácia veteránov ako Jágr, Luongo, Mitchell s mladými puškami sa dočkala úspechu a musíme povedať, že prestavba klubu naozaj vyšla. V štvrťfinále východnej konferecie narazia na Ostrovanov bez nášho Jara Haláka. Ten by nemal zasiahnuť do tohto kola a dáva tak šancu Greissovi, aby očaril Brooklynských divákov. Jemne na koni by mali byť Panthers, no nie je vylúčený ani opačný variant.

Stálice z Detroitu sa do tejto časti sezóny prebojovali 25-krát po sebe a vytvorili tak nový rekord NHL, avšak prednedávnom sa z kabíny rozšírila nepekná správa, ktorá sa týkala ruského čarodejníka s pukom Pavla Dacjuka. Ten by sa mal v nasledujúcej sezóne objaviť na klziskách v KHL. Duelantom Red Wings budú Blesky z Tampy, trpiace stratou kapitána Stamkosa. Je pravdepodobné, že krvná zrazenina Stamkosovi znemožní návrat do kolotoča zápasov. Bolts po vydarenom minuloročnom play-off dúfajú v podobný úspech. Šanca je však minimálna.

Posledná dvojica na východe je tvorená Penguins a Rangers. Kluby s bohatou históriou a ešte nabitejším kádrom. Penguins bude jednoznačne chýbať Evgeni Malkin a Pascal Dupuis. Nádeje vkladajú do koho iného ako Sidneyho Crosbyho. Ten opäť raz umlčal všetkých neprajníkov a dokázal im, že on a Ovečkin sú tí dvaja, ktorí vládnu NHL. Analýzy sa prikláňajú na stranu Rangers, pretože kráľ Henrik posledné roky ukazuje stabilne neskutočne vysokú formu vo vyradzovacej časti.

Prejdime do západnej konferencie, kde je konkurencia na pohľad vyššia ako na východe, avšak do finále postúpi len jeden. Neskutočnú druhú polovicu sezóny prežil Anaheim. Z posledného miesta v konferencii sa počas 3 mesiacov prebojovali až na čelo Pacifickej divízie. V prvom kole narazia na Predators, ale neočakáva sa dlhá a napätá séria. Asi najepickejším súbojom v prvom kole bude malá bitka o Kaliforniu. V nej si to na život a na smrť rozdajú San José a Los Angeles. I keď sa Kings podarilo skončiť na výhodnejšej pozícii po základnej časti, za favorita sa považujú Sharks, ktorí od založenia čakajú na výraznejší úspech.

Ďalšiu dvojicu tvoria Chicago a St.Louis. Táto séria je pravdepodobne najmenej predvídateľná, i keď Chicago za posledné roky dominuje v bojoch o Stanley Cup. Avšak vždy sa v prvom kole poriadne natrápilo, a St.Louis nie je súper na ktorom sa rozohráva. Magickú sezónu má za sebou Patrick Kane. Konkurentom nedal žiadnu šancu a vyhral bodovanie ligy, čo sa mu podarilo ako vôbec prvému Američanovi v histórii NHL.

Posledná séria sa odohrá medzi Dallasom a Minnesotou. Tu je taktiež možný každý variant. Dallas nemá bohvie aké skúsenosti a Minnesota dokáže potrápiť aj top favoritov. Stars sa budú jednoznačne spoliehať na duo Benn – Seguin a dúfať, že fínska dvojica brankárov nevyhorí na plnej čiare. Wild stavia na kolektívny výkon podporený výkonom Dubnyka v bránkovisku.

Užívajte si tieto najbližšie dva mesiace. Keď už toto nie je ten top z topov v hokeji, tak kde potom.

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Hokej