Sledujte nás

Hokej

Daliborov svet NHL, 2.5.2016

Pokračujeme pri minisérii článkov s názvom „Prokrastinuj s play-off NHL“. Tentokrát si to odnesie zápočet z biológie.

Za nami je prvé kolo vyraďovacích bojov o vytúžený Stanley Cup. Prekvapení by na tento ročník už aj stačilo. Aj keď séria medzi St. Louis a Chicagom mala byť náročná a dlhá, postupujúcim mali byť Hawks. Obhajcovia titulu však stroskotali na skalopevnej obrane. K ich vypadnutiu prispel aj fakt, že duo Kane-Panarin bolo vo väčšine situácií neviditeľné a každá chyba v obrane bola kruto potrestaná. Úsmev Slovákov trval presne toľko ako telefonát Hossu a Pánika Cígerovi.

Jednoznačne naj prekvapením sú Predátori z krajiny country, ktorí využili nevýrazný Anaheim a sériu pretiahli až do siedmeho duelu. Tam Ducks nachádzajú svoju jedinú Nemesis. A tak ako už býva zvykom tento psychický tlak nezvládli a porúčajú sa omnoho skôr ako by mali. Prvá hlava na predmestí L.A. už bola odťatá. Generálny manažér Ducks Bob Murray v sobotu odvolal z pozície trénera Brucea Boudreaua. Ten pred pár týždňami zlomil rekord NHL v najrýchlejšom prekonaní hranice 400 výhier v základnej časti. Prd je mu to však platné a musí si hľadať nového zamestnávateľa.  Ten pocit, keď štvrtý rok po sebe podporujete svoj tím o piatej ráno v siedmom zápase a oni vyhoria na plnej čiare – ako vždy.

Ostatné série sa odohrali podľa scenáru, až nato, že Kings a Rangers padli až príliš skoro a Minnesota vydržala až veľmi dlho. 

Ako najužitočnejší hráč prvého kola by mal byť vyhlásený Braden Holtby (brankár Caps), ktorý v šiestich dueloch inkasoval len štyri góly a pretrval tak vo forme zo základnej časti. Naopak, za najväčšie sklamanie sa dá považovať výkon Detroitu, ktorý uhral chabé jedno víťazstvo proti bez kapitána hrajúcim Bolts z Tampy.

Druhé kolo sa už začalo, nechajte sa hýčkať  najrýchlejšou hrou na svete. No neprežeňte to! Majstrovstvá sú za dverami.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 750x100
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Hokej