Sledujte nás

Futbal

Spoza piva VII. – Undecima s odstupom času

Od sobotného finále Čempijons ľig už prešlo zopár dní a Pišta si svoje spoza piva nechal až na túto chvíľu. Za ten čas sa toho o finále popísalo veľa. Či už o priebehu, o hrdinoch (veľmi ťažko povedať či CR 5.83 ním bol, ale o tom neskôr…), o smutných hrdinoch a tiež o veciach po finále. Ale poďme pekne po poriadku.

Nechcel som písať o finále hneď pár minút či hodín po zápase, veď predsa len som bol trošku viac ako zaujatý fanúšik a aj počas zápasu by si to všimli aj kapitán s nevidiacim vedúcim mužstva FK Hluchoňeme Poprad. Jednoducho, ak ste 14 rokov fanúšikom Realu, ťažko môžete byť objektívnym v zápase o najprestížnejšiu klubovú trofej.

Tento zápas priniesol všetko, čo priniesť mal a čo správne finále ponúknuť má. Góly, napätie, strkanice, simulovanie (bohužiaľ, aľe Pepe ty ši cirkusant), penaltu, predĺženie, nepremenené šance a tiež staré známe „nedáš, dostaneš!“. Isto sa nájde mnoho ľudí, ktorí vravia, že triumf bielej časti Madridu nebol zaslúžený. A možno majú aj pravdu, veď za druhý polčas, kde Atletico dominovalo vo všetkých aspektoch, by som to uznal aj ja. Samozrejme až s odstupom niekoľkých dní. No prvý polčas bol v réžií Realu, druhý v podaní Atletica, ktoré zaslúžene vyrovnalo a predĺženie, kde už hráči mleli z posledného, ale navrch mal Real. No prišiel na rad ten najnespravodlivejší výmysel futbalu (a aj hokeja). Penaltová lotéria, ktorá už nerozhoduje o tom, kto je lepší ale skôr o tom, kto sa ráno vykúpal v exkrementoch. A tak sa hrdinom stal CR5.83, hoci za predvedený výkon by sa hanbil aj stopérsky drevák z TJ Hviezda Lopúchov. Prémiu 600 000 libier za víťazstvo venoval charite (rozumej nie ten drevák, pozn. red.) tak aspoň to mu vynieslo číselko 6.12, nech nežerem. Druhý Marcelo, ktorý sa prezentoval hereckým výkonom vo Wolfsburgu, ktorým takmer uchmatol Oscara Leovi, zase venuje medailu jednému z podporovateľov na sociálnych sieťach. No asi sa zapojím do súťaže, nech to nevyhrá nejaký malcovský šťastkár…

Na záver môžem len dodať, že nebyť anglického rozhodcu, Real dohrá zápas o jedného muža menej. Ramosové „taktické“ prerušenie v nadstavenom čase bolo súce červenej karty vo všetkých európskych ligách, lenže nie v tej za kanálom La Manche. A kto vie, možno aj nejaký warrior od Los Colchoneros by nedohral. Keby…

PS: Nomináciu na debila týždňa dostáva opäť náš priateľ Martin, a to konkrétne za návrh sledovať finále Ligy majstrov vo vychýrenej brnenskej reštaurácii KFC hodinu od centra mesta! Gratulujeme!

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Futbal