Sledujte nás

Hokej

Vyrovnaná bitka o Stanley Cup pokračuje

Tohtoročné finále NHL síce medzi Slovákmi nie je sledované tak, ako po minulé roky, keď sme fandili nášmu zástupcovi (či zástupcom), to ale nič nemení na tom, že boj o najprestížnejšiu klubovú trofej v hokeji vždy ponúka pastvu pre oči všetkých fanúšikov tohto športu.

V prebiehajúcej finálovej sérii, v ktorej sa stretávajú San Jose a Pittsburgh, je po troch dueloch stav 2:1 pre Penguins. Zatiaľ každý zápas skončil rozdielom jediného gólu a v dvoch prípadoch rozhodlo až predĺženie, čo nám ukazuje, ako sú oba tímy a ich stretnutia vyrovnané. Stále však platí „môj dom, môj hrad“, čo sa budú v pondelok v noci snažiť potvrdiť Žraloci z Kalifornie.

V zápase číslo štyri budú domáci Sharks určite pod väčším tlakom ako hostia, pretože ak by Tučniaci zvíťazili, od Stanely Cupu by ich delila len jediná výhra. A stav 1:3 by sa z pohľadu San Jose otáčal veľmi ťažko, aj keď samozrejme nič nie je nemožné. Žraloci hlavne potrebujú streliť prvý gól, veď vo finálovej sérii ešte neviedli ani sekundu! Jedinej výhry sa dočkali gólom v extra čase, po ktorom sa zápas skončil.

Kto môže rozhodnúť?

Poďme sa teraz pozrieť na to, kto môže byť vo finále tým povestným jazýčkom na váhach z jednej či druhej strany.

V doterajšom priebehu série padalo dosť málo gólov, čo majú na svedomí dobré výkony brankárov, či už Matta Murraya z Pittsburgu alebo jednotky Sharks, Martina Jonesa. Obaja skvelými výkonmi svoje tímy dotiahli do finále a aj v ňom môžu rozhodnúť práve oni. Nováčik Murray nie náhodou len na post náhradníka odsunul Marca-Andre Fleuryho, dlhoročnú jednotku Pens. A Jones chytal výborne po celú sezónu.

Oba tímy majú v kádri veľa hráčov, ktorí vedia zápas prikloniť na stranu svojho mužstva. Na strane Pittsburghu sú to Crosby, Kessel či Malkin, skvelé play-off hrá aj Nick Bonino. Práve ten by mohol byť popri pozorne strážených najväčších hviezdach tajnou zbraňou Penguins.

Tím San Jose sa môže pochváliť najproduktívnejším hráčom (Couture), najlepším strelcom (Pavelski) aj najlepším obrancom (Burns) v play-off. Okrem týchto persón sú lídrami aj veteráni Joe Thornton a Patrick Marleau. Tejto dvojici veľkých hráčov praje zisk pohára Lorda Stanleyho azda každý okrem fanúšikov Pittsburghu. Bol by to vrchol úspešných kariér, takže motiváciu majú veľkú.  Preto si myslím, že zo strany Sharks môžu oni využiť svoje skúsenosti a byť tým žolíkom.

Tak čo myslíte, kto sa zapíše do dejín a dosiahne hokejový Olymp? Penguins alebo Sharks?

Autor: Marek

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Hokej