Sledujte nás

Futbal

Ďalší zostrelený sokol

Prebehlo už zopár rokov, čo som prvýkrát videl hrať slovenskú repre. Samozrejme že to bolo v televízii, samozrejme, že to bolo s komentárom Marcela Merčiaka a samozrejme, že sa hralo na bájnom Tehelnom poli. Hráči ako Marek Mintál alebo Szili Németh ostali v pamäti, hoci Slovensko nikdy na záverečný turnaj nedotiahli. Možno aj preto, že v tých časoch absentovala hra krídel, kde nás mužstvá ako Anglicko, Nemecko či Portugalsko jasne prehrali. Až prišla pre Slovensko, povedzme že „zlatá generácia“. Zlatá nie preto, že by vyhrala veľký turnaj, no pre náš futbal zlatá už len preto, že dostala náš futbal do Afriky na svetový a neskôr do Francúzska na kontinentálny Mundial.

Tak ako prvý úspech na ceste do Afriky, tak aj ten druhý do Francúzska stál na pevnej obrane, Hamšíkovi a hre krídel. Zatiaľ čo do Afriky sme smerovali s krídlami dvoma, do Francúzska to už bolo s jeden a pol krídlom. Ale nie o Robovi Makovi som chcel, o ňom možno inokedy. Postup do Afriky bol ozdobený najmä hrou krídel, hrou mladíkov Weissa a Stocha. Dvoch hráčov, na ktorých mala stáť budúcnosť slovenskej reprezentácie. Spolu s Hamšíkom mali tvoriť celú ofenzívnu hru slovenských sokolov. No tak ako zhasol Stoch behom rokov po Afrike, tak zhasol aj Vladko. Obaja sú si „historicky“ dosť podobní. Prvý prišiel do veľkého futbalu v anglickej akadémii Chelsea, druhý trošku severnejšie u šejkov v Manchestri. Obaja odohrali pár zápasov za svoje kluby a boli poslaní do menších klubov aby rozvíjali svoj talent. Bolo na ňom ešte čo robiť, presne tak, ako je to u každého mladého športovca.

Naše talenty sa nakoniec dostali do Emirátov alebo Kataru a partia s hviezdnym bradatým pokerovaným modelom Filipom (prototyp repre hráča) nakoniec namiesto osobného rastu zaznamenala iba ak excesy s rozbitým fárom v Nitre, výtržnosťami u bratislavského Ardu Turana v Kebabexprese alebo, ako naposledy, šoférovanie 10-miestného Mercedesu. Vraj s autopilotom. Niekde som čítal, že peniaze kazia charakter. Poznáte, dámy a páni, v tomto prípade väčších vinníkov?

Vladko, tvoja hra mi je sympatická, je preto sklamaním, že si momentálne asi tam kde tvoj kámo Miro. Daj si to v hlave do poriadku skôr ako bude neskoro. Pokiaľ už nie je.

Reklamy
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Futbal