Sledujte nás

Šesť otázok

Šesť otázok: Daniel Kukľa

Volám sa Daniel Kukľa a pochádzam z Bardejova. V roku 1981 sa mi život zmenil o 180 stupňov. Po autonehode som sa ocitol na invalidnom vozíku.

Niekoľko rokov som sa nevedel rozhodnúť, čo budem ďalej robiť. Postupne som si vozík oťukal a rozhodol sa, že neostanem iba nečinne doma, ale skúsim to v športe, v ktorom som sa cítil ako doma. Po roku 1985 som začal s atletikou, vrhom guľou, oštepom a diskom. Po revolúcii sa naskytla možnosť vycestovať do zahraničia. Tam som sa zoznámil s inými druhmi športu. Vybral som si preteky na dlhé trate. V roku 1990 som sa zúčastnil na prvom Medzinárodnom maratóne mieru v Košiciach a skončil som šiesty. Povedal som si, že už na maratón nepôjdem. Nasledujúci rok som ale začal trénovať a hneď som MMM v Košiciach vyhral. V podstate som sa odvtedy stal maratóncom na dlhé trate.

Čo dokáže človeku po úraze, z ktorého nie je úplne cesta späť, vrátiť vieru do dní čo majú prísť?

Človeku, ktorému sa stane úraz, pripadne ťažká úloha, jednak bojovať so zdravotným stavom, s okolím, v ktorom žije a s ľuďmi okolo neho. Vrátiť vieru mu najskôr pomôže rodina, známi, kamaráti a hlavne nájsť si zamestnanie v podobe nejakej záľuby, športu, práce a iných činností.

Kedy ťa dokážu ľudia najviac prekvapiť?

Ľudia ma dokážu najviac prekvapiť tým, že ma berú ako rovnocenného partnera a dokážu sa so mnou baviť o všetkom.

Ako vyzerá tvoj štandardný deň?

Môj deň začína rannými povinnosťami, potom príprava na tréning, samotný tréning, poobedňajší oddych, domáce záľuby, venovanie sa rodine, niekedy plávanie, masáž…

Aký je tvoj názor na súčasnú mládež?

Dnešná mládež je veľmi uponáhľaná, má málo času na šport, nevenujú sa spoločenským aktivitám a hlavne nevážia si zdravie. Niektorí sú veľmi nerozvážni a to ma veľmi mrzí.

Keby o tebe niekto napísal tvoj Životopis, aký by si mu dal názov?

Môj život je prechádzka cez prekážky.

Real alebo Barcelona?

Barcelona.

Vďaka za tvoje odpovede, Daniel 🙂

Ďakujem.

Šesť otázok Danielovi Kukľovi 2 - BROsport.sk

Reklamy
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 750x100
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Šesť otázok