Sledujte nás

Anglicko

Pri Mersey dnes slúži Futbal svoj najprikázanejší sviatok

Nikdy som úplne nepochopil načo je hádzanej brankár, orchestru dirigent a mužovi bradavky. Naopak, živo chápem, čo sa od piatku deje v takom Liverpoole.

Päťdesiatštyritisícová heteroplnka na šiestom najväčšom štadióne krajiny Albionu večer diplomaticky odsunie akékoľvek víkendové dianie kdesi na trinástu koľaj, aby na svojej stelárnej tráve priviedla celý futbaloverný svet k vlnám Mersey odslúžiť svoj najprikázanejší sviatok. V meste Beatles koncertuje Jose, prestrelka loptových mágov v lige anglickej futbalovej aristokracie nenachádza silnejší náboj.

Portugalcov prvý vstup na Anfield v role trénera Devils a tribúna Kop spúšťa freneticko-fonetickú smršť, akú nezažil ani Kuly s Ďurindom za celý život a vo všetkých koncertoch dohromady. Scouserom nevadil Louis van Gaal, nemali problém s Davidom Moyesom, zato Mourinhove provokácie na adresu miestnych Reds v časoch keď viedol Chelsea, na to sa pri Mersey takmer zomiera. Jose predčil všetkých, dokonca i svoju povesť – aspoň si to teda mnohí myslia, proti Kloppovi však z 5-ich stretov vyhral iba jeden, a že si po úvodnej povinnej forme padnú obaja kouči možno i do náčuria a jeden z nich skončí do 90-tej minúty na tribúne, nato vypísal Paddy Power pozoruhodných 20/1.

Manchester napriek primerane snobským posilám kope zataľ ligu ala kohút s pávím chvostom, aj preto dnes figuruje papierovo ako ten druhý najlepší na ihrisku. „Gegenpressen“ štýl Jurgena Kloppa robí naopak z Liverpoolu najlepší tím ligy v hre bez lopty aj s ňou. Bodový rozdiel dnešných sokov v tabuľke činí iba tri body – v prospech domáceho erbu.

Súboj pyšného alfasamca a pokorného „lovca ľudí“, ako motivátora Kloppa v Nemecku volajú, toť večerná rozprávočka za zásluhy nemilovaného pondelka. Proč bychom se netešili…

2.2 versus 3.7. Tipujem – Neprehra Liverpool.

Dopremierligotania čoskoro, amigos.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Anglicko