Sledujte nás

Komerčné články

Dva neskoré góly Španielov odopreli Angličanom víťazstvo

Anglicko v utorkovom priateľskom zápase so Španielskom zahodilo dvojgólový náskok a svoje posledné stretnutie pod vedením dočasného trénera Garetha Southgatea remizovalo 2:2.

Hostitelia zápasu (Anglicko) odohrávajúcom sa na londýnskom štadióne Wembley pritom vykročili do zápasu tou správnou nohou. Písala sa deviata minúta, keď domáci vďaka nedovolenému zákroku v súperovej šestnástke kopali penaltu – Adam Lallana úspešne premenil. Druhý gól sa dostavil o niečo neskôr v druhom polčase. Jeho strelec, útočník Leicesteru Jamie Vardy, skóroval v 48. minúte. Zaujímavé na tom je, že sa mu predtým podarilo streliť svoj prvý gól presne tri minúty po polčase už pätnásťkrát. Každopádne, Anglicko si v danom momentne mohlo právoplatne myslieť, že víťazstvo zápasu má vo vrecku.

Lenže domáci ešte netušili, čo si na nich pripraví koniec zápasu. Nápoveda – nejednalo sa o milé prekvapenie. Výhrou isté Anglicko na konci riadneho hracieho času azda poľavilo a v 89. minúte pustilo za svoju bránkovú čiaru prvý gól (z kopačky Iago Aspasa). Španielsku sa zrazu pred očami blysla nádej na remízu a s trochou tvrdej práce sa jej to aj podarilo. Šesť minút po kontaktnom góle sa na španielskej strane ešte presne trafil Isco a gólová výhoda Angličanov sa domácemu tímu stratila priamo pred očami. Onedlho na to bolo odpískané. Španieli nemohli uveriť svojim očiam a podobné prekvapenie panovalo aj u Angličanov.

Nový tréner anglickej strany

Anglicko po odchode Roya Hodgsona dočasne ostalo pod vedením spomínaného trénera Southgatea. Tomu sa počas štyroch zápasov podarilo dva vyhrať a dva remizovať. Národné družstvo teraz uvidí, kto sa na jeho čele objaví ako ďalší lodivod.

Southgateov výkon nebol objektívne najhorší. Anglicko si v posledných rokoch tak trochu vybudovalo medzi fanúšikmi povesť nešikovného tímu a ohľadom jeho výkonu boli občas skeptické aj stávkové kancelárie na čele s bet365. Aj napriek tomu vedel dočasný tréner celkom dobre pracovať so svojim tímom. Napríklad, v zápase so Španielskom Southgate do tímu zaradil trojicu hráčov Jesse Lingard, Nathaniel Clyne a Jamie Vardy a bol to práve posledný z nich, kto sa ukázal byť pre výsledok zápasu nevyhnutný. Oná penalta sa kopala po faule na jeho osobu a druhý gól hovorí sám za seba. Čo už. Anglicko musí stráviť tento nepríjemný výsledok a pozerať sa dopredu do budúcnosti.

Národné ťaženie Anglicka bude pokračovať budúci rok v marci proti výberu z Nemecka. Po tomto zápase sa tím vrhne späť do kvalifikačných bojov Majstrovstiev sveta, kde bude jeho ďalší súper Lotyšsko.

Reklamy
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Komerčné články