Sledujte nás

Šesť otázok

Šesť otázok: Dominik Krok

Osem repre štartov za A-tím seniorov, prechod všetkými mládežníckymi kategóriami od kadetov po juniorov, dvakrát na ME – raz ako kadet, raz ako junior, na ME v Bratislave kapitán mužstva. Bardejovský rodák s talentom od sudičiek, toho času ľavá spojka najúspešnejšieho slovenského hádzanárskeho tímu Tatran Prešov. Dominik Krok.

Domino, prečo hádzaná?

Asi som sa tak narodil. Odmala som bol športovec, celá rodina športovala – mama, otec, bratia, sestry. Hádzaná určite kvôli tomu, že keď  som začal chodiť na základnú školu, moji bratia už zarezávali v hádzanej. Chodil som do haly pobehovať po palubovke keď chlapci trénovali a samozrejme som im predovšetkým zavadzal a robil nervy :). Hádzaná ale zasiahla moje srdce naplno a je to moja láska a dar od Boha. Budem sa snažiť využiť ho naplno pokiaľ mi bude zdravíčko slúžiť…

Čo považuješ v hádzanej za najťažšie a čo za najľahšie?

Za najľahšie považujem to, že táto práca je zároveň mojim hobby. Nehrám hádzanú len preto lebo musím, tento šport ma baví, živí aj napĺňa. Za najťažšie považujem presne daný harmonogram, ktorý musíme dodržiavať a nemôžem tráviť toľko času s rodinou a priateľmi ako by som chcel.

Ako prežívaš obdobie keď si zranený – si rád že si oddýchneš alebo „depkuješ“?

Myslím že žiaden športovec nie je rád keď sa zraní, či už ľahšie alebo ťažšie, vždy je to nepríjemné. Za sedem rokov čo hrám hádzanú profesionálne som mal dve operácie – raz koleno, raz hodová ruka, ale všetko sa dalo dokopy. Samozrejme boli aj menšie zranenia, ale v športe to bohužiaľ tak býva. Depky ani nie, len keď je to zranenie už na dlhšiu dobu tak už neviem čo so sebou a snažím sa hlavne myslieť pozitívne.

Dominik Krok - BROsport.sk

Aký šport by si robil keby nie hádzanú?

Veľmi rád sa pozerám na hokej, no nikdy som ho na ľade nehral. Baví má hokejbal a florbal, mám rád aj volejbal. S obdivom si vychutnám hlavne smeče a servis.

Ako a kde sa vidíš o 13 rokov?

Ťažká otázka, pozerať sa 13 rokov dopredu je veľmi veľa. Snažím sa žiť teraz pre každý moment a robiť si svoju prácu naplno a zodpovedne. Ale určite by som chcel ostať pri športe keď skončím s hádzanou. Dúfam, že to tak skoro nebude a že pánbožko mi dá ešte veľa síl a zdravia.

Banášová alebo Bellucci?

Bellucci je tá herečka? Tak áno, ona… 🙂

Vďaka za rozhovor a veľa zdaru, Domino!

Reklamy
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Šesť otázok