Sledujte nás

Futbal

Červený býk v mníchovskej Corride – Bayern vs. RB Lipsko

Dnes večer o 20:00 zavíta do metropoly Bavorska najnenávidenejší klub v Nemecku. Na jednej strane nastúpia hviezdy na čele s Lewandovskym, Müllerom či Robbenom pod vedením všadeobľúbeného Carla Ancelottiho a na strane druhej Dietrich Mateschitz. Konkrétne jedna z jeho hračiek, RB Lipsko. Isto ste už počuli o podobných jeho hračkách ako Red Bull Salzburg, New York Red Bulls, nejaké to autíčko v F1, či malé veľké lietadielko. Aby toho nebolo málo, borec plánuje expanziu svojho obchodu s hračičkami aj za kanál La Manche, hovorí sa o treťoligovom Leedse. Uvidíme. Ale to je už iný príbeh.

Prečo teda najnenávidenejší? Ide o podobný princíp ako skúsil pred rokmi Manchester City či parížske Saint Germain. Prachy. Lenže jeden malý rozdiel, ktorý možno trochu skrášli negatívny tieň, by tu bol. Klub bol založený v roku 2009 a začínal v piatej najvyššej súťaži. Dnes je na druhom mieste vinou horšieho skóre za suverénnym Bayernom. Za sedem rokov sa klub dostal z regionálnej súťaže na čelo Bundesligy, kde bol ešte donedávna jedným z troch neporazených mužstiev v elitných ligách Európy.

Na jednej strane hviezdy a na druhej strane možno peniažky, avšak mladí hráči, ktorí spolu čo to odohrali. Filozofia klubu odmieta nákup hráčov nad 25 rokov. No aj tak fanúšikovia tradičných klubov z Nemecka neorganizujú zájazd do Lipska, viď Dortmund. V Kolíne zase fanúšikovia zablokovali príjazdovú cestu pred zápasom a v lete sa na tréningovej ploche objavila hlava býka. Nuž, nie každému je fungovanie nováčika Bundesligy po vôli. Uvidíme ako mladé okrídlené býky preveria mníchovských matadorov.

PS: RB Lipsko neznamená Red Bull. V Nemecku nesmie figurovať v názve klubu reklamný partner. Výnimku tvorí len Bayer Leverkusen a VfL Wolsburg (klub vytvorený firmou pre zamestnancov pred x rokmi). RB preto znamená RasenBallsport – trávnatý loptový šport.   

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Futbal