Sledujte nás

Tenis

Netradične tradičné

Prečo netradične? Lebo málokedy zvyknem písať o niečom inom ako o futbale. Niekedy len tak o ničom. Tentokrát to bude tenis.

Prečo tradičné? Lebo Roger vyzve v Melbourne Rafaela.

U protinožcov sa v nedeľu ráno európskeho času stretnú dvaja z troch najväčších tenisových velikánov od prelomu tisícročí. Tenisová legenda, 35-ročný švajčiarsky expres Roger Federer sa postaví 30-ročnému antukovému špecialistovi z Malorky Rafaelovi Nadalovi. Málokto, možno povedať, že nikto, by tipoval, že sa vo finále stretnú práve títo dvaja. Federer po polročnej pauze, kedy vypadol v prvej svetovej desiatky a padol až na 17. miesto svetového rebríčka, podľa vlastných slov nedúfal, že sa dostane vôbec do semifinále. Niečo podobné posledné roky zažíva aj Rafa. Neustále zranenia mu nedovolili podávať konštantne kvalitné výkony ako na začiatku kariéry.

Avšak tenisoví labužníci si nemohli priať nič iné, ako stret týchto dvoch vo finále prvého Grandslamu v tomto roku. Federer ako štvornásobný víťaz (2004, 2007, 2008, 2010) sa postaví víťazovi z roku 2009. Paradoxne, práve v roku 2009 to bolo jediné finále, ktoré títo dvaja v Austrálii odohrali. Proti sebe sa postavia držitelia všetkých grandslamových titulov, držitelia celkovo 31 titulov z podujatia veľkej štvorky a 157 titulov celkovo na okruhu ATP.

Rok 2017 bude pre legendárneho Švajčiara možno poslednou šancou siahnuť si na trofej z veľkého turnaja. Podarí sa mu to?

Reklamy
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Tenis