Sledujte nás

Tenis

Pohľad na Slovensko vs. Maďarsko

Slovenskí tenisti tento víkend hostili Maďarsko v súboji, kde sa hralo play-off o postup do svetovej skupiny. Aj keď to začalo relatívne dobre, nenaplnili sme úlohu papierového favorita a duel dotiahol do konečného stavu 3:1 dnešným víťazstvom maďarský tenista Fucsovics.

Čierny víkend – aj takto môže nazvať prvé dni voľna v tomto mesiaci slovenský tenisový fanúšik. Pred duelom málokto mohol takýto výsledok predpokladať. Veď naši tenisti boli na papieri jednoznačne favorizovaní, a to nielen čo sa týka postavenia v rebríčku. Aktuálna forma, domáce prostredie a fanúšikovia, to všetko hralo jednoznačne v prospech nášho tímu vedeného našou jednotkou Martinom Kližanom.

Martin Kližan – Atila Balázs

Od tohto zápasu sme nemohli očakávať nič iné ako jednoznačné víťazstvo Martina v troch setoch. Avšak nestalo sa. Martin dominoval v prvých dvoch setoch od základnej čiary, kvalitne servoval a po body si chodil aj na sieť. Celkovo jeho herný prejav bol sebavedomý a stabilný. V treťom sete sme však mohli vidieť opäť Martinovu labilitu. Nedokázal sa sústrediť, stratil dôležité loptičky, Balász sa dostával do hry a tretí set stiahol na svoju stranu. Nakoniec to však Martin v štvrtom sete uhral, aj keď sme určite čakali jednoznačnejší priebeh, keď si vezmeme do úvahy už len postavenie v rebríčku a takisto aj to, že Balász na tvrdom povrchu nemá veľa odohraných zápasov a sústredí sa predovšetkým na antuku.

Jozef Kovalík – Marton Fucsovics

Jojo musel na zápas nastúpiť namiesto Lacka, ktorý mal v deň zápasu zdravotné problémy. Napriek tomu, že Jojo nastúpil takpovediac nečakane, očakávalo sa víťazstvo. Ako sa však neskôr ukázalo, Fucsovic mal svoj víkend. Proti Jojovi bol neskutočný na podaní a takisto aj s forehandu bol veľmi presný a zlepšoval sa loptičku za loptičkou. Kovalík nevedel nájsť recept na súperovo podanie, snahu mu však vytknúť nemožno. Jojo bojoval, drel, no Fucsovic bol v tomto zápase presnejší a svojím jednoduchým herným prejavom Kovalíka zdolal v štyroch setoch (1:3).

Martin / M. Kližan – M. Fucsovics / A. Balázs

Po predošlých výsledkoch tak čakal našich tenistov náročný zápas vo štvorhre. Aj tu sme boli favoritmi. Slováci sa však trápili počas celého zápasu. Martinovi nevyšiel tento zápas na plnej čiare. Očakávaná výhra sa tak nekonala. Maďari výborne servovali, Fucsovic bol opäť veľmi presný a pridal sa k nemu aj Balázs. Maďarskí tenisti tak po druhom dni viedli 2:1 na zápasy a našich tenistov tak čakala náročná, veľmi náročná nedeľa.

Martin Kližan – Marton Fucsovics

Pre našich tenistov, a pre Martina detto, bol tento zápas zápasom o všetko. Martin vstúpil do zápasu výborne, skvele servoval a žiaril aktivitou. Málokto asi čakal, že zápas dopadne ako dopadol. Fucsovics každou minútou naberal do ruky istotu. Opäť fantasticky servoval, hru založil na jednoduchosti a malo to úspech. Fucsovic bol na servise fakt excelentný, Martin na returne strácal s istotou postupne aj nervy a to vyústilo do konečného výsledku. Dvanásta hra vo štvrtom sete bola čerešničkou na torte, Martin ju doslova odovzdal a daroval tak víťazstvo nielen v zápase, ale aj celého duelu Maďarom.

Čo dodať? Slováci budú hrať o udržanie proti dosť silným Poliakom. Netreba však skláňať hlavy, skôr veriť, že nám to naši tenisti odplatia v dueli proti Poliakom.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Tenis