Sledujte nás

Tenis

ATP Turnaje tento týždeň

Kalendár turnajov na tento týždeň je, ako inak, nabitý. Opäť nás čaká podobný scenár, teda dva turnaje kategórie ATP 250 a jeden kategórie ATP 500. Viac pozornosti tentokrát bude priťahovať Južná Amerika, kde sa odohrá prvá ATP 500 na antuke – širšia tenisová smotánka sa sťahuje do Rio de Janeiro, obľúbenci klasického tvrdého povrchu zamieria do Delray Beach a ostatní borci zabojujú o body vo francúzskom Marseille.

ATP 500 Rio Open

Prvý väčší antukový turnaj sezóny 2017 štartuje v metropole Brazílie. Klasický antukový povrch tu čaká na tých najlepších antukárov. Na turnaji s prize money vo výške 1,433,995$ uvidíme známe mená, ktoré na tomto povrchu dokážu hrať výborný, oku lahodiaci tenis. Nishikori, Ferrer, Thiem, Cuevas, Carreno Busta či Lorenzi, to všetko sú tenisti, ktorí sú v Riu hlavným lákadlom pre fanúšikov. V pavúku nenájdeme hráča, ktorému je antuka cudzia, a všetky zápasy už v prvom kole vyzerajú veľmi vyrovnane. Môžeme určite očakávať najlepší antukový tenis tejto sezóny, krásne a dlhé výmeny, výborné fyzické výkony a v neposlednom rade výbornú kulisu, ktorou sú fanúšikovia v Riu dobre známi.

ATP 250 Delrey Beach

Klasický americký turnaj, ktorý sa odohráva na harde. V tomto prípade ide o tvrdý povrch, ktorý je ako stvorený pre hráčov s výborným servisom. Keďže ide o fantastické podmienky pre servismanov, na turnaj cestujú hráči ako Raonic, Karlovič, Querrey, Johnson či Del Potro. Na 250-tku je turnaj kvalitne obsadený. Mnohí z týchto hráčov sa týmto turnajom snažia pripraviť na ATP 1000 v Miami a Indian Wells, kde sú identické podmienky. Predpokladáme menšiu atraktivitu, keďže povrch je strašne rýchly a veľa výmen sa bude končiť esom alebo bodom z podania. Samozrejme, uvidíme kvalitný tenis, no na svoje si prídu hlavne obľúbenci krátkych hier a výborných výkonoch na servisoch.

ATP 250 Marseille

Podľa všetkého nie príliš zaujímavý turnaj, no pre domácich fanúšikov určite veľmi atraktívny. Halové podmienky v Marseille si prídu vyskúšať hlavne domáci tenisti, veď v osmičke nasadených ich je až šesť. Tsonga, Gasquet, Monfils či Pouille, to všetko sú hráči, ktorým budú Francúzi nasledujúci týždeň držať palce. Ako býva u Francúzov zvykom, dokážu vytvoriť fantastickú atmosféru, hlavne teda svojim reprezentantom. Na turnaji štartuje aj Nick Kyrgios, ktorý bude takisto priťahovať pozornosť divákov. Turnaj v Marseille bude nevyspytateľný a vyhrať môže naozaj ktokoľvek. Čaká nás tu taktiež zaujímavý tenis, už len domáci tenisti ako Monfils či Tsonga sú fantastickou reklamou na tento halový turnaj.

Analyzované tipy na tento turnaj nájdete na stránke TipujemeTenis.sk.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 750x100
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Tenis