Sledujte nás

Šesť otázok

Šesť otázok: Sarah Saloňová

Majsterka sveta v kicklight kadetiek do 60kg, majsterka Slovenska v 3 kategóriach a nominantka na ocenenie Športová Osobnosť Košíc v kategórii Nádej. Ešte len 14-ročný obrovský kickboxový talent Sárka Saloňová nám odpovedala na našu otázkovú šestku.

Ako sa dá sa športovať na profesionálnej úrovni a zároveň stíhať školu?

Nemyslím si, že športujem na profesionálnej úrovni, od toho mám ešte veľmi ďaleko. Povedzme, že to robím súťažne. Zvládať súťaže a školu je naozaj niekedy veľmi náročné, keďže neštudujem na športovej škole, no snažím sa si čo najlepšie rozvrhnúť čas. Myslím si, že je to o tom, aké máte priority a presne podľa toho ja svoje aktivity rozdeľujem.

Uvažovala si niekedy nad prechodom z kickboxu na iný šport?

Samozrejme 🙂 Častokrát prídu takéto chvíle, no potom ma to veľmi rýchlo prejde, keď si uvedomím, čo mám na tomto športe rada a prečo ho robím. Taktiež mám veľmi rada komunitu ľudí z nášho klubu, s ktorou som častokrát viac ako s mojou vlastnou rodinou.

Čo je pre teba najväčšia motivácia pokračovať stále ďalej a ďalej?

Je to pre mňa zmysluplná činnosť. Stále sa snažím rozvíjať, ale nielen športové zručnosti. Športový alebo súťažný plán mi počas roka pomáha cvičiť moju zodpovednosť a vytrvalosť. Motivuje ma to, že sa chcem stále učiť nové veci a zlepšovať sa.

Čo sa zmenilo od momentu, čo si sa stala majsterkou sveta vo svojej kategórii?

Nemyslím si, že sa môj život nejako rapídne zmenil. Samozrejme ale, že ma to potešilo a dodalo mi to takú vnútornú silu.

Kde je podľa teba hrana medzi sebavedomím a pokorou? Či už v kickboxe alebo živote.

Myslím si, že človek by si mal veriť, no mať úctu k ostatným a priznať si, že je niekto lepší ako vy a učiť sa od toho človeka. Ja cítim veľký rešpekt a úctu ku každej mojej súperke a to mi pomáha vyrovnať sa so stresom.

Ako by si opísala žltú farbu nevidiacemu človeku? 🙂

Hmmm, to je ťažká otázka. Asi by som to skúsila cez chuť alebo nejakú radostnú situáciu. Keď sa nad tým tak zamyslím, mne evokujú žltú farbu napríklad citrusové plody ako citrón alebo pomaranč, alebo niečo kyslé. Pre mňa je žltá usmievavá a radostná farba plná života, no myslím si, že nevidiaci majú svoju predstavu o farbách. Predsa musia vedieť úplne inak vnímať svet ako my.

Ďakujem, Sárka.

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Šesť otázok