Sledujte nás

Šesť otázok

Šesť otázok: Alena Gombošová

Mgr. Alena Gombošová, zástupkyňa Gymnázia L.Stockela v Bardejove, telocvikárka, ruštinárka, bývalá atlétka a…

Alenka, viem, že si aktívne robila šport, ktorý by na prvý ani posledný pohľad na teba nik neuhádol. Pochváľ sa..:)

Odkiaľ to máš? Kto ma prezradil? Počas ZŠ v Malcove, kde to mimochodom športom veľmi žilo, som sa aktívne venovala niekoľkým športom. V lete srdcovka atletika a biatlon, v zime bežecké lyžovanie a sánkovanie. Ty máš na mysli asi sánkovanie. Náš telocvikár, pán Jožko Harňák, prihlásil na krajskú súťaž 4 žiakov školy a medzi nimi som bola aj ja. Impulz, motív, alebo možnosť mu dal bývalý žiak školy Miro Jaščur z Livova, ktorý poznal sánkarov v Lomnici. Pretek po krátkej príprave dopadol dobre, alebo výborne a tam sa to všetko začalo. Dostali sme pretekárske sane, začal aktívny tréning, sústredenie, Helcmanovce – Tatranská Lomnica – Starý Smokovec. A veľmi rýchlo prišli aj prvé výsledky. Naj úspech striebro na M – Slovenska a bronz na M – ČSFR v žiackej a dorasteneckej kategórii. Vtedy už zvučalo meno Mária Jasenčáková, ktorá nás neskôr reprezentovala až na ZOH. Krásne obdobie, super zážitky. Pamätám na jednu veselú príhodu, keď na preteky prišli aj rodičia so sestrou a keď zahlásili moje meno na štarte, mamka povedala ocovi a sestre: „Poďme ďalej od dráhy, nech nás neuvidí a nespanikári.“ 

Ako profesionálna telocvikárka /aj ruštinárka/, ako by si sa charakterizovala ako pedagóg?

Celý život ma sprevádzal šport, hoci som nikdy neurobila veľký rázny krok. Napríklad sánkovanie, len odísť do Lomnice a pokračovať. Biatlon a bežky v rámci Slovenska ma sprevádzali ešte aj na vyške, no povedala som, že moja „srdcovka“ je atletika a tej som venovala viac, pri tej som ostala. Tak VŠ – UPJŠ v Prešove, individuálny učebný plán skončil, keď som šla na polročnú stáž do Volgogradu. Po skončení VŠ som neodišla do tréningového centra pre atlétov v Liberci, ale ostala som v Bardejove. Z aktívneho tréningu som prešla na učiteľku telocviku. Začala som svoje vedomosti a skúsenosti odovzdávať deťom, bežnej populácii.

Čo si myslíš o tom, že niektorí športovci dnes zarábajú aj 300 tisíc eur za týždeň?

Niektoré druhy športu sú veľmi nadhodnotené. Všetko je komercia, popularita….

Aká je tvoja životná filozofia ?

Ži a nechaj žiť!

Čo nevieš uvariť ? 

Určite je veľa jedál, ktoré som ešte neskúsila, no rada varím to, čo chutí našim doma. Vraj je to „retro kuchyňa“. (ha-ha-ha)

Máš obľúbený vtip?

Ani nie. Rada sa zasmejem, no nepamätám si ich.

Ďakujem veľmi pekne za rozhovor 🙂

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Šesť otázok