Sledujte nás

Futbal

Opustil nás Cheick Tioté

Futbalový svet dnes zasiahla šokujúca správa. Defenzívny stredopoliar a niekdajšia veľká hviezda Newcastle, Cheick Tioté, zomrel vo veku 30 rokov. Rodák z Pobrežia Slonoviny v poslednej dobe pôsobil v čínskom klube Peking Enterprises.

Ako píše anglické BBC, Cheick Tioté dostal infarkt a skolaboval priamo na tréningu v pondelok popoludní. Privolaná lekárska pomoc už len skonštatovala smrť.

„Teraz nemôžeme povedať žiadne ďalšie podrobnosti a žiadame, aby médiá v týchto ťažkých časoch rešpektovali súkromie jeho rodiny,” povedal hráčov agent Emanuele Palladino.

Cheick Tioté odštartoval svoju kariéru v Anderlechte Brusel v roku 2005, odkiaľ sa o tri roky presťahoval do holandského Twente Enschede. V roku 2010 prestúpil tento defenzívny stredopoliar do Newcastle United za 3,5 milióna libier. V anglickom klube strávil sedem rokov. Začiatkom aktuálneho kalendárneho roka odišiel do Číny, nakoľko s ním súčasný kouč The Magpies Rafael Benítez už nepočítal.

„Ostal som úplne bez slov a tak neuveriteľne smutný. Cheick Tioté bol jedným z najmilejších a najtvrdších spoluhráčov, akých som kedy mal. Odpočívaj v pokoji, brat môj,” vyjadril sa jeho niekdajší spoluhráč Vincent Kompany.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Futbal