Sledujte nás

Šesť otázok

Šesť otázok: Monika Mikulová

Šesť otázok Monike Mikulovej - BROsport.sk

Rodáčka z dedinky Vaniškovce, v súčasnosti bývajúca v Šibe, okres Bardejov. Vyštudovala Fakultu športu v Prešove, momentálne učiteľka na ZŠ Bajkalskej v tom istom meste. Trénerka v novootvorenom fitness Zeus v Raslaviciach. Šťastne vydatá 26-tka. Monika Mikulová.

Pôvabná žena a chlad železa. Kedy zachutil a prečo?

🙂 … Ako 16-ročná študentka SPŠ v Bardejove som objavila fitnes KSTaK Matej Bardejov a práve tam som zistila, čo ma baví. Cvičenie s ťažšími činkami, prekonávanie samej seba, to bolo to, čo ma začalo fascinovať natoľko, že už sa nedalo prestať. Najprv to bolo samozrejme len také cvičenie samej pre seba. Po roku, keď ma oslovil tréner J. Matej (majster sveta v silovom trojboji ) to prerástlo do súťaženia na slovenských, európskych, či svetových pódiách a tak sa zo mňa stala ,,benchpresserka“. Silový trojboj (drep, tlak na lavičke a mŕtvy ťah) som samozrejme okúsila tiež, no tlak na lavičke sa stal mojou srdcovkou, a tak som sa venovala viac benchpressu /tlaku na lavičke/.

Čo považuješ v tomto športe za úplne najpodstatnejšie?

Disciplínu. Myslím si, že nielen v športe je potrebná, ale vo všetkom čo robíme, ak máme nejaký cieľ, ktorý sme si dali a chceme ho dosiahnuť. Nikdy nezabudnem na slová trénera pred každým súťažným pokusom: ,,Všetko je v hlave“. 

V neposlednom rade samozrejme pravidelné tréningy, kvalitná strava a rodinná pohoda sú nenahraditeľnou súčasťou.

Pochváľ sa svojimi osobnými rekordmi.

Uuuuuuuj toto nemám rada, takto sa vychvaľovať, ale už keď to chcete vedieť 🙂 Som juniorská majsterka sveta v tlaku na lavičke v hmotnostnej kategórii do 60 kg (r. 2012). Medzi ženami v kategórii do 67, 5 kg som v benchpresse vytlačila 135kg v drese, čo je svetový rekord, a bez dresu 95,5 kg pri mojej skutočnej hmotnosti 62 kg, čím som sa stala minuloročnou majsterkou Európy a tohtoročnou majsterkou Česko – Slovenska.

Aký je liek, keď sa človeku absolútne nechce na tréning?

To poznám, ale keď si spomeniem, že každý tréning je nejaké to kilečko na činke viac, a na tele menej tak čo človeku iné ostáva 🙂

Ktorou otázkou ťa manžel vytočí?

Žiadnou. Vedela som, že Martin je ten pravý 🙂

Radšej nahá na Antarktíde alebo v lyžiarskom overale na Sahare?

V plavkách na Makovici 🙂 /miestne kúpalisko – poznámka autora/

Monika, veľa pohody do života a vďaka za rozhovor!

Monika Mikulová - BROsport.sk

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Šesť otázok