Sledujte nás

Ostatné športy

Šampión ostáva neporazený

Anthony Joshua ostáva šampiónom ťažkej váhy a zápas, ktorý o tom rozhodol, sa jednoznačne oplatilo vidieť.

Vyzývateľom Brita ale nebol Kubrat Pulev, ako sa očakávalo. Zranenie spôsobilo, že sa do ringu postavil “náhradník” z Francúzska, Carlos Takam. Ten ale Joshuovi odolával v každom kole naozaj statočne a tí, ktorých striedanie sklamalo, ostali bez slov.

Zaujímavý moment prišiel hneď v druhom kole, keď Takam po tvrdej zrážke hlavami zlomil Joshuovi nos. Tomu sa z oboch dierok pustila krv. Po zápase AJ priznal, že to bolo naozaj bolestivé a ťažšie sa mu dýchalo. V ringu to ale hrá vedľajšiu úlohu.

Brita to naopak nabudilo a súpera začal valcovať dobrými údermi. V štvrtom kole prišlo prvé počítanie, keď sa Takam dotkol rukavicami zeme. Tomu predchádzal naozaj tvrdý a dobre mierený úder. Ten spôsobil aj pomerne veľkú tržnú ranu nad pravým obočím Takama a opakovaný “check” od rozhodcov, či je Francúz schopný pokračovať. Vtedy sme všetci tŕpli, a hovorili si: “Len nech neukončia tento zápas…”

V desiatom kole to už vyzeralo, že má Takam všetkého dosť a Joshua ho zasypával spŕškou dobrých úderov. Vtedy ale, pre väčšinu z nás nepochopiteľne, vletel medzi dvoch borcov ringový rozhodca Phil Edwards a zápas vehementne ukončil. Bez počítania! Obrovská škoda…

Samozrejme, že celá vypredaná hala a boxerský svet chceli vidieť Takama na zemi, ideálne v bezvedomí. Zápas tam určite aj smeroval aj napriek tomu, že Takam s tým zjavne nesúhlasil. Po ukončení obviňoval každého, dokonca aj svojho súpera, ktorý nad tým samozrejme žiadnu moc nemal.

Pred nami je ale rok 2018. Mnohí očakávajú, že Ejdžjov ďalší zápas bude so šampiónom titulu WCB, Deontayom Wilderom. „Duel Deontay Wilder verzus Anthony Joshua sa musí udiať,“ povedal promotér Joshuu Eddie Hearn. „Každý vie, kam smerujeme. Deontay Wilder v roku 2018 stratí svoj opasok,“ dodal na záver.

Nám teda neostáva nič iné, len sa tešiť 🙂

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Ostatné športy