Sledujte nás

Komerčné články

Nibali víťazom KOM Challenge na Taiwane

Koniec oficiálnej profesionálnej sezóny neznamená, že cyklisti zavesia do začiatku tej ďalšej svoje bicykle na klinec a budú iba oddychovať.

Niektorí z nich sa po splnení si tímových povinností zúčastňujú menších pretekov či udalostí, akým bola na konci októbra aj tzv. KOM Challenge v ázijskom Taiwane. KOM – King of Mountain – je v titul víťaza pretekov v jazdení do vrchu alebo pokorenia nejakého kopca v čo najkratšom čase. V prípade pretekov na Taiwane išlo o 106 km výstup na jeden z najvyšších vrchov na ostrove hravo presahujúci výšku Gerlachovského štítu.

Vrchárska výzva roka

Aj keď neišlo o UCI preteky, cyklisti brali udalosť seriózne a v zostave sa ocitlo aj niekoľko zvučných mien z profesionálneho pelotónu. Víťazom tohoto náročného podujatia sa stal Vincenzo Nibali, ktorý časom tri hodiny a 19 minút pokoril predošlý rekord. To je úctyhodný výsledok najmä keď zoberieme do úvahy, že cyklisti začínali na úrovni mora a cieľová čiara sa nachádzala vo výške 3 275 metrov nad morom!

Druhým a tretím jazdcom sa po urputnom boji stali Španiel Oscar Pujol a Dán John Ebsen. Dvojica stratila na Nibaliho okolo jednej minúty. Ďalšími zvučnými menami na výslednej listine bol aj bývalý jazdec Cannondalu Phil Gaimon (šieste miesto s desať minútovou stratou) a Cadel Evans, ktorý skončil desiaty. Na strane žien sa horu podarilo zdolať v najkratšom čase Britke Emme Pooley.

Koniec sezóny pre Nibaliho

Taiwanská KOM Challenge bola pre Nibaliho bodkou za dlhou sezónou. Talian počas tohto roka strávil pretekaním celkovo až 81 dní. Medzi významné výsledky patrí tretie miesto na Giro d’Italia, druhé miesto na Vuelte a druhé víťazstvo pretekov II Lombardia. Aj napriek absolvovaniu mnoho top udalostí profesionálne sféry dostal Nibali na Taiwane riadne zabrať. Sám sa po pretekoch nechal počuť, že nikdy predtým ešte nepokoril také dlhé a náročné stúpanie. Jazdec vyčkával až do posledných desiatich kilometrov a keď videl, že aj ostatní jazdci toho majú dosť, tak nezaváhal a zaútočil.

Vyhliadky do novej sezóny

Začiatok novej sezóny nie je tak ďaleko za horizontom – niektorí jazdci začínajú už začiatkom januára na Tour Down Under v Austrálii. Podarí sa Nibalimu v ďalšom roku preraziť? Jazdec v minulosti dokázal zvíťaziť na všetkých troch veľkých tour, čiže tipovanie na jeho ďalšie víťazstvo by malo byť automatické. Otázkou je už len, aké budú jeho priority v 2018 a na aké výzvy sa cyklista podujme.

Reklamy
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Komerčné články