Sledujte nás

Ostatné športy

Desatoro verejného korčuľovania

Desatoro verejného korčuľovania - BROsport.sk

Poslednú vec, ktorú chceme pri radosti zo športu zažiť, je úraz. Ponúkame desať „samozrejmostí“, na ktoré bude určite vždy dobre pamätať.

1.

Korčuľovanie na ľade je takmer vždy spojené s chladom. Teplé oblečenie ber ako samozrejmosť, čiapku a rukavice ako povinnosť. Celkom dobrý pocit, keď po páde na ľad nezbieraš z plochy prsty, ktoré ti nechtiac odfikol okoloidúci korčuliar.

2.

Pravdepodobnosť pádu/kolízie na klzavici je len o kus nižšia ako tá, že po litri burčiaku skončíš na mise, AK teda padáš, snaž sa vždy dopredu. Lepšie rozbité kolená ako nekontrolovaná rana na zadnú lebku. Prilba, kolenačky a čokoľvek podobné nikdy nie sú hanbou.

3.

Oči maj vždy na stopkách a jazdi zásadne v určenom smere. Ak chceš dlhšie stáť, ostaň pri mantineli alebo na hokejovej striedačke. Stredový kruh je tiež možnosť.

4.

Na ľadovú plochu si neprišiel ani jesť ani piť, v rušnej premávke stačí drgnutie a k rozhryznutému jazyku a pár štichom ti možno ešte v ten večer pribudne nelacný záznam v zubnej karte. Žuvačka je nielen zbytočná frajerina, ale i samovražedná zbraň. Vypľuj ešte doma.

5.

Ak sú otvorené, vždy zatvor dvierka na striedačku. Akýkoľvek prepad cez vysoký prah smrdí čímkoľvek od roztrhaných úst až po zlomené píšťaly. Tie v tvojom predkolení, bohužiaľ.

6.

Nikdy nehraj obľúbené chytačky. Nikdy. Orientuješ sa na osobu, ktorú chceš dolapiť a uniká ti to najhlavnejšie. Koncentrácia na vlastnú jazdu a všeobecnú bezpečnosť.

7.

Guľovačku si nechaj  jednoznačne na inokedy. Platí to, čo pri chytačkách.

8.

Mobil nepatrí na ľad v žiadnej polohe ani v žiadnej apke, hladkaj radšej frajerke ruku ako displej.

9.

Spadnuté mince, vreckovky a podobný tovar vždy zdvihni. Aj pritom vždy opatrne.

10.

Možno klišé, ale je skvelé ovládať aspoň základy prvej pomoci. V núdzi si najväčší kamarát aj pre posledného cudzinca.

Tak bezpečne a plynulo 🙂

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Ostatné športy