Sledujte nás

Anglicko

Na Old Trafford vyhrali všetci

Na včerajšiu parádu futbalovej šachovnice mančesterského Divadla snov sa tešila pomaly celá planéta a kto guľatej hre čo len trocha rozumie, nemohol ostať sklamaný. Hlavne ak patrí k tým, ktorých ani tak nezaujíma víťazstvo ktoréhokoľvek z aktérov, ako víťazstvo futbalu samého.

Guardiola sotva kedy veril ťažkotonážnikom, neviem si ani hmlisto predstaviť, čo by robili v tímoch, ktoré koučoval takí Lukaku alebo Zlatan. Pravidlo číslo jedna Pepeho futbalovej filozofie je vyhrať súboj o loptu a operovať s ňou predovšetkým po zemi. Španiel stavia priam exkluzívne na rýchlosti a technike, Sterling, Sane, Aguero, DeBruyne, Jesus, Silva, Bernardo, ale aj Otamendi či Walker sú toho jasným dôkazom. Guardiola je ofenzívny hrajko, ktorý takticky ťahá svoje figúrky o dosť inak ako Jose, hrajko, ktorý pôjde radšej do dôchodku ako by parkoval V3Sku pred vlastnou 16-kou. Citizens v minulej sezóne neukazovali nič, z čoho by nám prehnane slintala gamba, Citizens v sezóne súčasnej voľky nevoľky nadchýnajú aj tých najčervenších hejtrov.

Jose Mourinho doma neponúkol viac ako mohol a ako sa dalo, absencia Pogbu bola strata, akú tím rangu United nemôže považovať za klinickú. Hej, Gea je najlepší gólman súčasnosti. Penalta na Herreru? Možno v prípade, že premotivovaný Španiel nenechá chodidlo vytrčené tak, že ním teatrálne zavadí o súperove. Lukaku dostal od ostrovných expertov všeobecne najnižší ranking a doteraz to schytáva špinavou handrou na každom webe, borec ale príkladne bojoval a keby pár minút pred koncom nenakopol v tutovke Edersonovi tetovačku, dnes sú palcové titulky úplne o inom. Ľadík medzi hosana a ukrižuj je neraz tenší ako ten v Biblii.

Súboj pravoverných napoleonov v najfutbalovejšom meste sveta vyhral znova Pepe Gloryola, Manchester sa načas premenil na Pepchester, no my ostatní sa úprimne tešme, že na Old Trafford potešili svojim majstrovstvom športovú dušu tak červení ako modrí. Lebo o tom to vlastne všetko je, bolo a hádam aj bude.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 750x100
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Anglicko