Sledujte nás

Bojové športy

Kto je najnebezpečnejší muž na svete?

Chceli by ste vedieť, kto je najnebezpečnejší človek na tejto planéte? Ktorý chlap len za pomoci svojich rúk, nôh a svojho tela dokáže fyzicky eliminovať kohokoľvek iného?

Poviete si, že odpovedať na to je asi nemožné. Avšak v dnešnom globalizovanom svete, kedy odnikiaľ nikam nie je priďaleko, kde prenos informácií bez ohľadu na vzdialenosť je otázkou sekúnd a koncentrácia veľkého množstva peňazí dokáže vyvolať koncentráciu čohokoľvek ďalšieho, napríklad aj zápasníckej kvality, sa zdá, že na úvodnú otázku predsa len dostaneme odpoveď. A to 20.januára 2018 v Bostone. Na podujatí organizácie Ultimate Fighting Championship (UFC), ktorá zastrešuje najlepších bojovníkov zmiešaných bojových umení (MMA) z celého sveta, sa o titul majstra sveta v ťažkej váhe stretnú úradujúci šampión Američan Stipe Miocic a vychádzajúca hviezda z Kamerunu Francis Ngannou. Prečo práve títo dvaja?

V istej oblasti spoločenského života sa vedú nekonečné diskusie o tom, či „veľkosť rozhoduje“. Ak však ide o boj muža proti mužovi, pričom obidvaja protagonisti sú skutoční majstri svojho remesla, výška a váha sú výrazne determinujúcim faktorom. Preto s najväčšou pravdepodobnosťou „kráľa bitkárov“ treba hľadať v najťažšej hmotnostnej kategórii.

Stipe Miocic, syn chorvátskych prisťahovalcov je povolaním hasič – záchranár. A tak aj vyzerá a pôsobí. Priamy, žoviálny, celkom sympatický chlapík, ktorý by vás, nebyť svojej výšky 193 cm a váhy 110 kilogramov, nijak zvlášť neupútal a v krčme by ste s ním v pohode posedeli pri pive. Sofistikovane boxuje a celkom slušne zápasí. Ale jeho zvláštne chrapľavý hlas akoby vystríhal prípadných pochybovačov: „Dajte si na mňa pozor…!“. Šťastena je v tejto váhovej kategórii mimoriadne vrtkavá. Stipeho bilancia 17 víťazstiev a 2 prehry je sama o sebe impozantná, ak by však svoj titul obhájil, bolo by to tretíkrát za sebou a to sa ešte nikomu v histórii UFC nepodarilo. Ak celému svetu klesla sánka pri treťom svetovom titule Petra Sagana, toto je niečo podobné. Bude tým prvým titanom vo svete MMA Stipe Miocic?

Búkmejkri majú opačný názor. Dôvodom je skromne až placho pôsobiaci obor z Kamerunu, 1,96 m vysoký a 119 kg vážiaci Francis Ngannou. Jeho životný príbeh je ako z hollywoodskeho filmu. Chudobný chlapec z africkej dediny sníva o tom, že raz bude boxer ako Mike Tyson. V 26 rokoch imigruje do Paríža, kde žije ako bezdomovec na ulici a privyrába si vykladaním debničiek s ovocím. Keď sa šéfovi zdôverí o svojom boxerskom sne, ten ho predstaví svojmu známemu trénerovi MMA, ktorý ho začne zadarmo trénovať. Od tohto okamihu začína hviezda Francisa Ngannoua prudko stúpať a momentálne s bilanciou 11 víťazstiev a 1 prehra začína žiariť nad všetkými ostatnými.

Posledných 10 zápasov ukončil pred časovým limitom v prvom alebo druhom kole a „zdvihák“, ktorým knokautoval Alistaira Overeema v ostatnom zápase vyvolal zdesenie aj u ostrieľaných borcov. Nečudo, pred mesiacom a pol vytvoril Kamerunčan svetový rekord v sile úderu. Chlapík je človek jeden z milióna – so svojou (nad)prirodzenou silou, dynamikou a schopnosťou rýchlo sa učiť je Francis hračkou prírody, ktorá zrejme objavila zmysel svojej existencie v tomto živote – stať sa MMA šampiónom. Jeho vlastnými slovami: „Keď som začal, nemal som nič. Nič. Potreboval som všetko. Ale keď začneš zarábať peniaze, začneš zhromažďovať veci. Avšak zmyslom nie je zhromažďovať veci. Zmyslom je urobiť niečo veľké. Uskutočniť svoj sen.“

Ak teda existuje odpoveď na to, ktorý muž by porazil všetkých ostatných vo férovom zápase, pričom jeho jedinou zbraňou je on sám, je dosť oprávnených dôvodov tvrdiť, že to bude práve jeden z týchto dvoch pánov.

Ktorý to bude, dozvieme sa 20.januára v neľútostnom súboji titanov.

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Bojové športy