Sledujte nás

Anglicko

EPL: Dvakrát modrá versus červená

Slovo derby má v angličtine tri významy. Je to buď anglický tvrdý syr typu čedar, dostih trojročných koní na 2400 metrov, alebo stretnutie dvoch miestnych športových oddielov. Vitajte znova na ostrovoch, priatelia.

EVERTON – LIVERPOOL

V Goodison Parku dnes jediná istota, červení tu petardami, fľašami a chronickou nenávisťou neodkrágľujú žiaden modrý autobus. Karma je však čosi, čo permanentne mešká, zaručene ale vráti. Ak tak majú jasne favorizovaní kloppovci v liverpoolskom derby proti odpočinutým Toffees puknúť, menšie zranenie Salaha v Lige majstrov proti City bolo iba jej varovným šepotom.

Everton vyhral z posledných 22 vzájomných ligových duelov jediný a aj dnes predpokladá jeho víťazstvo iba niekto zbytočne bohatý a ešte zbytočnejšie odvážny. V tabuľke tretí Reds sú dva body za United a kedy ich nie skočiť, ak nie teraz. Hlavne pri laufe, v akom práve ste.

MAN CITY – MAN UNITED

Ďalšiu exkluzívnu modro-červenú prestrelku kopeme v krajine Albionu už o pár hodín neskôr a čosi cez päťdesiat kilometrov na východ. Dvojicu, ktorá si vždy chce dokázať všetko a zároveň nedarovať nič sa volá Pepe a Jose, nakoľko vezme Guardiola zápas na Eastlands vážne, keď každý dnes už vie, že jeho Citizens vyhrajú Premier League, toť otázka. Domáca možná únava a mentálny preplesk po ligomajstrovej devastačke na Anfield /3:0/ je totiž jedna vec, šetrenie síl na už utorkovú odvetu a zbúranie liverpoolskeho náskoku 3:0 druhá.

A že pôjde na Etihad Stadium o prestíž? O tú sa vraj bijú iba malí. Veľkí ju dávno majú. 

Pri tipovaní pozor na šťastenu – je verná každému, neverná všetkým a dopremierligotania, priatelia.

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Anglicko