Sledujte nás

Ifkine fejtóny

Toto MUSÍM mať!

Len tento týždeň exkluzívne! Nevyhnutné doplnky pre vaše športové aktivity: dámske a pánske funkčné tričko a nohavice! A to len za…!

Moja mamka mi stále hovorila: keď niekam ideš, daj si pozor na to, čo si obliekaš. Nech je to primerané situácii a najmä – čisté a celé. Nie je nič horšie ako deravá bielizeň. A mala pravdu. Kým som bola malá, dohliadala na moju garderóbu. A aj teraz, keď som už dávno vydatá, si na to občas spomeniem. Najmä, keď sa niekam chystám. A je celkom jedno, či do kostola alebo do fitka.

V posledných rokoch sa priam roztrhlo vrece s „funkčnými“ kúskami odevov, ktoré sú propagované ako „nevyhnutnosť“ pri cvičení. Nuž, ale, čo je na nich vlastne funkčné? Spravidla tak akurát to, že sú z materiálu, ktorý lepšie saje pot, a tak po tréningu nevyzeráme ako po sprche. Inak nič. Žiadne funkčné tričko či nohavice ti nezlepší výkon ako taký. Ani keby si sa postavil na hlavu (pokiaľ účelom tréningu nie je práve stojka na hlave).

Trocha iné je to s obuvou. Nemusím byť fundovaný ortopéd, aby som vám mohla povedať, že zlé topánky môžu naozaj spôsobiť problémy – najmä, ak je pointou tréningu beh alebo nejaká akčná loptová hra. Možno sa aj vám stalo, že ste sa po celom dni na nohách cítili ako keby vás prešiel vlak. Aj tu však platí, že topánka samotná výkon nezlepší. Môže však zabrániť zraneniam – a to určite stojí za to (teda pokiaľ sa vám podarí vyznať v spleti názorov trénerov, obchodníkov, obuvníkov a ortopédov, ktorí každú chvíľu prichádzajú s nejakou novinkou, ktorá je údajne „najlepšia“).

Popravde, ja som funkčné tričká nikdy neriešila a pri výbere topánok som viac dbala na pohodlie a cenu ako na značku. No je jedna vec, ktorej výber ma vždy poriadne potrápil. Športová podprsenka. Totiž, od prírody (Boha, genetiky, etc…) mám trocha kyprejšie prednosti. A to „vlnobitie,“ ktoré som zažívala pri behu, bolo nie len neestetické, no často aj bolestivé. Ono, nechápte ma zle, som na svoje poprsie hrdá, no pravda je, že udržať ho v správnej nadmorskej výške dá naozaj zabrať.

Strávila som niekoľko rokov hľadaním tej správnej. Začínala som na tých lacných „čínskych,“ no po druhom či treťom vypratí boli vyťahané. Nehovoriac o tom, čo s mojimi vnadami spravila gravidita – potrebovala som niečo lepšie. Natrafila som však na veľký problém. Veľkosť. Neviem, prečo, no prakticky všetky značky športovej spodnej bielizne idú len po košíčky C. To si výrobcovia myslia, že my, ženy s väčšími vnadami, nechceme športovať? Pche!

Po niekoľkých rokoch som konečne natrafila na značku, ktorá ponúkala športové podprsenky (že vraj „hard level“) aj vo väčších konfekčných veľkostiach. Aleluja! A ani neboli drahé! Vystihla som ich v akcii za jednocifernú sumu! Kúpila som si rovno dve. Nemohla som sa dočkať, ako ich vyskúšam. Jeden efekt sa prejavil hneď: po naozaj VEĽA rokoch som si videla špičky prstov na nohách bez toho, aby som sa musela predkláňať. Potom som sa postavila pred veľké zrkadlo a začala som poskakovať, aby som otestovala ich kvalitu. Nastal súboj účinkov gravitácie, dôsledkov gravidity a kvalitného textilu. A zistila som, že…

…vlnobitie nezastavím…

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Ifkine fejtóny