Sledujte nás

Futbal

Argentína – Chorvátsko, Post Coitum

Včera som konečne pri večernom zápase nezaspal. Zachránil ma predtým v 53. minúte gólman Argentíny, ktorému nevyšlo to, čo bežne ani mne v telocvični. Len za iné lóve.

Jorge Sampaoli, tréner Argentíny a muž potetovaných paží, kde chýba už len tá „milujem Jadran“ jednoducho nie je umelec. Nájsť správny systém, ako zvládnuť pretlak vlastných hviezd nie je maličkosť a uplačkaný výraz Maradonu so šiestimi odcupkanými kilometrami vo vymedzenom priestore pre trénera vám k tomu pomôže presne ako indol skatolový prd. 

Argentína absolútne nezvládla zápas v hlave, keď ale máte na výplatnej páske za jeden týždeň zo 4, 5 núl za prvým číslom, niet dlhodobo paušálnych nárokov na podobnú výhovorku. Vzadu neistota počnúc CabbaZerom či frustrovaným Otamendim, vpredu borci ako Dybala, Higuain, Aguero, Messi a nič? Posledne menovaný mal proti Chorvátom 49 dotykov s loptou, najmenej v ktoromkoľvek jeho zápase na majstrovstvách sveta. Prehrať čo i 4:0 nemusí byť hanba, mať ale s útokom o tejto sile tri šance za 90minút? Asi ako tie uši, s ktorými sa  La Albiceleste prekopali na MS. Dont cry for me Argentína…

Výkon Chorvátov bol čarovný. Absolútne loptový národ /v prepočte na obyvateľa najloptovejší?/ priam brutálnym presingom búral akékoľvek nádeje juhoameričanov na čo i len založenie zmysluplného útoku. Modrič je génius bez nervov, Mandžukič dá hlavu tam kde vy ani nohu, Lovrena som v Liverpoole videl podať podobný výkon ako včera v Rusku asi trikrát za celú sezónu.

Medzinárodný futbal v krajine Putina je napriek všetkému zatiaľ dosť strašná nuda. Jo, že niekto len raz za život, že primeraný stres, že zviazaní taktikou, atď. Je ale futbal ešte stále tou hrou, ktorej elementárnou filozofiou je radosť zo streleného gólu? Nazvite ma naivkom, ale kopať o lichú slávu a hŕbu peňazí skrz radšej nedostať ako dať, to to tu radšej všetko odpracte. Mužstvo, ktoré nestrelí na MS v zápase základných skupín /?/ gól nech dostane do tabuľky mínus jeden bod. Nič lepšie nevymyslíte. A okrem návratu k ozajstnej radosti z hry bude aj tých po tráve sa váľajúcich komediantov o tretinu menej.

S vierou v lepšie futbalové dni dočítania, kamaráti.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Futbal